Лечение със стволови клетки: Възможност за безплатна консултация

2446
Лечение със стволови клетки: Възможност за безплатна консултация

Проф. д-р Ердал Карайоз, специалист по лечение със стволови клетки от високотехнолигичната болница „Лив Хоспитал“ в Турция, ще консултира безплатно пациенти от България на 10 декември. Топ специалистът ще гостува у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината.

Проф. д-р Ердал Карайоз е един от пионерите в прилагането на иновативни методи за лечение със стволови клетки. Той е основател и повече от 10 години ръководи Изследователския център за стволови клетки и генна терапия към Университета „Коджаели“ в Турция. В момента оглавява първия в света Център за регенеративна медицина и стволови клетки, отворил врати в частна болница – този в „Лив Хоспитал“. За изследванията си в областта на терапиите със стволови клетки и генното инженерство е носител на 36 национални и международни награди.

За първи път върнаха зрение с помощта на стволови клетки

Биолози от Япония за първи път успешно приложиха стволови клетки от „препрограмирана“ кожа за връщане на зрението на 70-год...

Стволовите клетки „ремонтират“ тялото

В човешкото тяло има стотици видове клетки. Стволовите клетки са първичните – тези, които при подходящи условия могат да се преобразуват във всички типове клетки. С тяхна помощ нездрави тъкани могат да се възобновят или да регенерират, и това е една от най-интригуващите области в съвременната медицина.

В „Лив Хоспитал“ използват клетки, извлечени от собствена тъкан на пациента и обработени по специфичен начин, за да постигат медицински и естетични резултати, които не са възможни с други инструменти на традиционната медицина. Екип под ръководството на проф. д-р Ердал Карайоз работи върху прилагането на клетъчни терапии при пациенти с различни диагнози, и най-вече в областта на ортопедията, мозъчната хирургия, пластичната хирургия и дерматологията. С тях е възможно например да се възстанови нарушено кръвоснабдяване на крайниците. При т.нар. диабетно стъпало, от което страдат около 25% от диабетиците и около 8% от тях са застрашени от ампутация, регенеративната клетъчна терапия е значително по-щадяща за пациентите. При болест на Бюргер, която засяга периферните съдове, с трансплантация на стволови клетки се подобрява качеството на живот и в немалко случаи се предотвратява отстраняване на крайници.

Положителният ефект на стволовите клетки е доказан и при ортопедични проблеми, за възстановяване на стави и хрущяли, при гръбначни проблеми и спортни травми.

В редица други медицински области стволовите клетки дават обещаващи резултати на експериментално ниво. В „Лив Хоспитал“ тестват използването им при пациенти с хронични белодробни заболявания и отчитат добри резултати. Значителен напредък се наблюдава и при деца с церебрална парализа и мускулна дегенерация – при някои от тях се предотвратява напредването на заболяването, а при други е налице и осезаемо подобрение в състоянието им.

Учените постигнаха големи успехи в лечението на парализа

Учените от университета на Нов Южен Уелс в Австралия успяха да превърнат костни и мастни клетки на възрастни хора в стволови клетки, ко...

Стволови клетки и естетична медицина

Стволовите клетки дават отличен и естествен резултат за намаляване следите от възрастта или т.нар. антиейджинг. Това става на три етапа: първо, с помощта на биопсия или липосукция се извлича мастна тъкан от пациента. След това от нея се извличат и обработват клетки, които накрая се инжектират обратно с цел подмладяване на засегнатия участък.

Подобен метод се използва и за заличаване на белези, изгаряния и наранявания по кожата, като се избягва риска от алергична реакция и се постига максимално естествен резултат.

С помощта регенеративни техники е възможна и реконструкция на гърдата след отстраняването й, например при пациентки с рак на млечната жлеза.

Желаещите да се възползват от безплатните консултации с проф. д-р Ердан Карайоз трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“ - 0895 770 869 или 0879 977 401, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com