Лекар: За тези хора ядките са вредни

7141
Лекар: За тези хора ядките са вредни
Снимка: Mehran B / Pexels

За повечето хора ядките са идеална добавка към есенната и зимната диета. Но консумацията им в определени ситуации може да причини някои неочаквани симптоми като болки в стомаха, диария или подуване на корема. Доктор Гита Дхармати разкри кои групи хора не трябва да консумират тази храна. В списъка са включени тези със стомашно-чревни проблеми, хората с алергии, с наднормено тегло и малките деца.

Противопоказания за консумацията на ядки

Фибрите в тази храна могат да бъдат проблем за някои хора със стомашно-чревни проблеми, тъй като големите количества от тях могат да затруднят дейността на храносмилателната система.

Най-добрите ядки за хората над 40 години - свалят кръвното и холестерола

Въпреки че тази храна също може да бъде полезна в борбата с храносмилателни заболявания, в някои случаи нейната консумация може да влоши проблема, така че е най-добре да се консултирате с лекар.

По-специално, трябва да помислите за ограничаване на орехите в диетата си, ако се оплаквате от запек, подуване на корема, газове, повръщане, диария или стомашна болка след консумацията им.

Всъщност алергиите към орехите към орехи са много чести. Проявяват се със симптоми като затруднено дишане, обриви, сърбеж в гърлото и устата, запушен нос и главоболие.

Най-опасната от всички последици от яденето на коментираната храна е анафилаксия. Това е състояние, при което тялото е в състояние на шок и се появява затруднено дишане.

В умерени количества всяка ядка е източник на фибри и дори може да помогне за загуба на тегло. Но ако прекалявате, определено ще напълнеете с времето.

Само седем ореха съдържат 183 калории и яденето на твърде много от тях определено ще доведе до наддаване на тегло.

Един от начините да се преборите с това, без да се отказвате от храната, е да консумирате избраната ядка в края на храненето, а не като отделна закуска. Комбинирайте с животински протеини.

При податливи на язва хора всяка ядка, богата на фибри, може да влоши неприятните последици и симптоми на заболяването, но са необходими допълнителни изследвания, за да се установи точно този факт.

Ако искате да консумирате любимата си ядка без нежелани последици за здравето, трябва да запомните, че безопасната доза е 7 броя. Не консумирайте по-голямо количество.

Още: Ако сте над 40 години, яжте тези ядки - мозъкът и сърцето ви ще работят като часовник

Важно: Този материал е само за обща информация и не трябва да се използва като основа за диагноза или медицински заключения. Предоставената в него информация не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

8 вредни за сърцето храни, които ядем всеки ден

Ядете ябълки вечер - ето защо трябва да се откажете от този навик

Тази сладка напитка помага за отслабване

5 храни за бърз метаболизъм

Лекар: Тези храни повишават рязко кръвната захар

Спаси се сам - да свалим кръвното --веднъж и завинаги-- (окончателно с тези --ЛЕСНИ-- (ключови; дълбоки; проверени; народни идеи

Коварни ли са магнитните бури за теб? Лекувай се от тях с тези безценни съвети

Благодарение на този зеленчук ще подобрите зрението и ще прочистите черния дроб

Какво ще се случи с холестерола ви, ако всяка вечер ядете по 1 лъжица мед

Парвовирус B19 - какво трябва да знаете и как се лекува

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com