Най-важните билки за здрава и силна имунна система

11522
Най-важните билки за здрава и силна имунна система
Снимка: Pexels

Когато имате настинка, лекарствата в аптеката често са безполезни и дори ни вредят. След един вид купуваме друг вид хапчета и след това купуваме отново. Понякога се харчат пари, но ефектът не е добър. За щастие има и друг вариант - древен билков опит. Защо днес, когато в аптеката има различни лекарства, билковите формули усложняват живота ни? Можем да се почерпим и с химически продукти от аптеките, но дори и да има шанс, най-добре е вместо тях да използваме билки.

Преди много години лечението можеше да се използва само с природни средства: упражнения, отвари, лечебни билки, мед и други пчелни продукти. Хората не са толкова болни, колкото сега, а са здрави и силни. Могат ли природните лекарства да излекуват настинката ви днес? През зимния период е вероятно краката ви да измръзнат и да се намокрят с пропити от дъжд обувки. В метрото и автобусите хората започват да кашлят и кихат и дойде епидемията от вирусна инфекция.

Пийте чай от тези билки и имунитетът ви ще е железен

Билките са не по-малко ефективни от витамините за стимулиране на имунитета. Смес от няколко лечебни растения не само ще направи имунит...

Ние носим отговорност да предпазваме тялото си от болести. Всеки има имунитет, ако е силен, нищо не може да ни разочарова. Но когато защитната способност е намалена, може да се развие всяка болест. Грипът е най-невинното страдание. Ето защо, за да избегнем имунодефицит, трябва да приемаме лекарствени препарати, които се наричат ​​имуностимуланти, имуномодулатори или адаптогени. Те повишават защитните способности на организма.

Какви са тези билки? Има много от тях и всеки може да избере вида, който го кара да се чувства най-добре. Една билка, която е важна за здравето, е шизандра (китайска лимонена трева). Това е многогодишна лоза с височина 8-15 м. Както практикуващите китайска медицина, така и тибетските лами смятат, че лимонената трева е първокласно лечебно растение. Препарат, получен главно от семена, премахва умората, летаргията, лошото настроение и помага за лечение на депресия. Подобряване на ефективността и активиране на дейността на мозъчните клетки.

При пневмония те могат да облекчат нощното изпотяване и да намалят отделянето на белодробен секрет и да стимулират възстановяването на чернодробните клетки след хепатит. Те повишават толерантността на организма към стрес-физически и психологически и намаляват токсините. Инхибира процеса на затлъстяване.

Китайската лимонена трева може да компенсира щетите, причинени от консумацията на повече алкохол, захар и кафе. Има и защитен ефект върху токсичните вещества (радиоактивно замърсяване и рентгеново лъчение, химически отрови, прах). Как левзеята повишава имунитета? Рядкото и ендемично растение левзея или елен корен расте само при специални условия на голяма надморска височина и някои високопланински райони. Под формата на хранителни добавки може да подобри имунитета на организма и да координира работата на хормоните, сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната системи.

5 грешки, които са пагубни за имунитета

Грижата за имунната система е важна не само през есенно-зимния сезон, но и през цялата година. Ако искаме да сме здрави, трябва да се г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com