Народно лечение на крампи - ето как

2551
Народно лечение на крампи - ето как
Снимка: Getty Images

Крампите, неволни и болезнени стягания на мускулите, могат да бъдат изключително дразнещи и болезнени. Обикновено се дължат на обезводняване и липса на важни минерални соли като калий, магнезий, натрий и калций. Но знаете ли, че лесни и вкусни народни методи могат да ви помогнат да се справите с този проблем? В този материал ще разгледаме няколко рецепти, които могат да предотвратят и облекчат крампите. 

Народни методи за борба с крампите

Бананово смути - Отлично домашно лекарство срещу крампите е банановото смути. Бананите са богати на калий, важен минерал за мускулната функция. Просто смесете 1 банан, 1 чаша кисело мляко и 1 с. л. натрошени бадеми в блендер и пийте сместа преди сън, за да предотвратите крампите през нощта.

Какво причинява мускулни крампи и как да се справим с тях

Крем от авокадо - Кремът от авокадо съдържа калий и магнезий, които помагат за мускулното възстановяване и предотвратяват крампи. Просто смесете 3 супени лъжици подсладено кисело мляко и 1 зряло авокадо в блендер, за да получите кремообразна консистенция.

Крем от моркови с аспержи - Този крем съдържа много калий и подобрява мускулната контракция. Нарежете 3 големи моркова, 3 скилидки чесън, 1 глава лук и 6 аспержи, задушете ги, и след това ги разбийте в блендер. Подправете със сол, магданоз, черен пипер и смлян джинджифил.

крампи

Сок от кестени и ягоди - Ягодите са богати на фосфор, калий и витамин С, докато кестените съдържат магнезий и витамини от група В. Смесете 150 мл кокосова вода, 1 чаша чай от ягоди и 1 супена лъжица кашу в блендер и пийте охладената смес.

Сок от червено цвекло и ябълки - Червеното цвекло и ябълките са източници на калий и магнезий, важни за мускулната контракция. Смесете 1 супена лъжица джинджифил, 1 цвекло, 1 ябълка и 100 мл вода в блендер и пийте без да подслаждате.

Лекар разкри защо се появяват болезнените мускулни крампи

Вода с ябълков оцет и мед - Оцет и мед на едно място може и да не звучи като вкусна комбинация, но те помагат за алкализиране на кръвта и поддържане на кръвната хомеостаза. Разреждайте 1 с. л. оцет ябълков и 1 с. л. мед в 200 мл гореща вода и пийте преди лягане или след събуждане.

Смути от банан и фъстъчено масло - Бананите са богати на калий, а фъстъците съдържат магнезий и натрий. Смесете 1 супена лъжица фъстъчено масло, 1 банан и 150 мл мляко или зеленчуков сок в блендер.

Всички тези рецепти са вкусни и лесни за приготвяне. Не забравяйте, че тази статия е информативна и не замества съветите на специалисти. Ако преживявате чести и сериозни крампи, винаги се консултирайте с професионален медицински специалист. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com