Не е за вярване, но има начин да смъкнем килца, без да спираме захарта

8520
Не е за вярване, но има начин да смъкнем килца, без да спираме захарта
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да свалите излишните килограми, но пък не можете да елиминирате сладкото от менюто си напълно, ви препоръчваме да изпробвате т.нар. сладка диета. Нека видим принципа й на действие, ефектите от нея и има ли негативи:

Принцип на действие

Сладка диета може би не ви звучи много строго и ограничаващо, но също си има правила, които задължително трябва да се спазват за добри резултати. Трябва да включим в ежедневието си течности с добавена захар. Защо? Захарта се разделя на фруктоза и глюкоза в организма. Глюкозата е главният доставчик на въглехидрати, следователно и на енергия. Чрез подсладените течности си набавяме нужната енергия, докато организмът почива, защото не преработва храна.
Този вид диети се причислява към категорията на монодиетите – в основата им е един продукт, чрез който се отслабва, като се използват разновидните му свойства. 
Важното тук е, че тези диети и режими не се спазват за повече от 3 дни, тъй като организмът се претоварва, а и е възможен йо-йо ефект след като започнем да се храним нормално. Препоръчваме ви да карате сладката диета само по един ден.

Принцип на хранене

Зелен, джинджифилов и билков чай + вода и захар са единствените компоненти на диетата. На 200 мл чай добавяте по 30 г захар. Допълнително към това, е добре да пиете по 2-3 литра вода през деня. Забранена е твърдата храна, соковете, млечните напитки и всичко, различно от гореспоменатото.
Сутринта пийте зелен чай, за да се снабдите с енергия за деня. След чая изпийте чаша вода и продължете с билкови чайове.
Ако не бихте могли да издържите 24 часа без храна и само на течности – добавете леки зеленчуци на пара към менюто. Краставици, зеле, цвекло, патладжан, моркови и тиква са подходящи за целта.
Не тренирайте през този ден, за да не натоварите сърцето. Препоръчително е да спите по 10 ч.

Противопоказания

Преди да започнете диетата трябва да се уверите, че всичко е наред с кръвната ви захар – изследвайте я. Не може да практикувате сладката диета, ако страдате от диабет, анемия, авитаминоза и други хронични заболявания.
Режимът се спазва най-много за 3 дни месечно, не прекалявайте, за да не претоварите сърцето и организма си. Пригответе се за диетата, като няколко дни преди нея не консумирате алкохол и мазни храни. Заложете на супи, салати и пресни сокове. След режима също не бързайте да консумирате тежка храна, а я включвайте постепенно. 
Сладката диета не може да се превърне в принцип на хранене, тя е подходяща за пречистване на организма или за сваляне на няколко килца преди важен повод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com