Неприятната истина за чаршафите, в които спим

9774
Неприятната истина за чаршафите, в които спим

Едва ли сте предполагали колко бактерии и гъбички може да имате в леглото си. Сигурни сме, че поддържате мястото, на което прекарвате 1/3 от живота си, сравнително чисто, но повярвайте ни - това не е достатъчно.

Хората, които ядат в леглото си, трябва да знаят, че дори микроскопичните остатъци от храна са предпоставка за развъждането на какви ли не микроби. Нека храната си остане само в кухнята и да не прекрачва прага на спалнята ви.

6 съвета да подобрите съня си

Както знаем добре, редовният сън се отразява позитивно на нашето здраве, но в съвременния свят недоспиването е практически постоянен сп...

В проучване, което оценява нивото на гъбично замърсяване на спално бельо, изследователите открили, че синтетичните възглавници на една до двадесет години може да съдържат между 4 и 17 различни вида гъбички. И с течение на времето, броят на гъбички и бактерии драматично нараства.

Като се има предвид, че един от всеки шест души страда от алергии, и че човек прекарва около една трета от живота си в леглото, учени спекулират, че именно това е източник на нашите здравословни проблеми.

Тези алергени могат да станат причина да се събудите със запушен нос, обострени алергии или влошена астма. “Затова е наложително да поддържате леглото си сравнително чисто, така че да не излагате тялото си на тези алергени”, предупреждава Тиерно.

Така че колко често трябва да перем чаршафите?

”Eдин път седмично”, съветва Тиерно. Смятаме това за нормално и ако вие не го правите, значи трябва доста да поработите върху хигиенните си навици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com