Няколко предмета у всеки дом, които могат да доведат до тежки заболявания

17831
Няколко предмета у всеки дом, които могат да доведат до тежки заболявания
Снимка: iStock

В днешно време ракът е едно от най-коварните заболявания. За съжаление, тази болест покосява милиони хора по цял свят. Случаите на ракови образувания зачестяват, а възрастовата граница пада все повече. Факторите, които могат да отключат болестта, са най-различни.

От една страна става въпрос за генетична предразположеност, лош начин на живот, вредни навици, стрес и замърсена околна среда. Но сигурно няма да предположите, че има и някои неочаквани неща, които ги има в повечето домове, които са предпоставка за развитие на рак. Кои са те ?

Пердета и килими

В тях има множество алергени, микроорганизми и опасни бактерии. Също така често за тяхната направа се използват канцерогенни вещества, особено в подложките на килимите. С течение на времето килимите и пердетата натрупват големи количества от елемента кадмий, който според изследвания, цитирани от rd.com, могат да доведат до рак.

Храни за намаляване на риска от рак

Мебели от изкуствена и естествена кожа

И двата вида кожа се обработват с химикали и слепващи вещества с канцерогенен характер. В кожените мебели има концентрирани количества хром, пигменти и слепващи вещества, които имат ясно изразен канцерогенен ефект.

Дивани и мека мебел

В тях се натрупват прах, акари и мъртви кожни клетки. Също така те са направени от вещества, които имат канцерогенен характер. Дори самото излежаване на дивана вечер пред телевизора може да повиши риска от рак, особено ако се случва всяка вечер и за дълго време. Отделно, че и самото обездвижване не е никак здравословно.

Стари хладилници

В старите хладилници може да се натрупат огромни количества канцерогенни вещества. Постоянната употреба на хладилник над 10 години повишава риска от развитие на рак. В хладилниците се размножават бактерии и микроорганизми, които са вредни за здравето. Също така с течение на времето метала и пластмасата остаряват и това може да има канцерогенно влияние.

Лекар: Редовната еякулация предпазва от рак на простатата

Дрешникът и килерът

В тези две помещение обикновено се съхраняват дрехи, обувки и други рядко използвани предмети. С течение на времето по тези, които не се използват, тях се натрупват канцерогенни вещества. Едно от тях, което може да се намери в дрешника, е перхлоретиленът. Той е опасен за здравето и може да доведе до рак. Среща се в дрешника, защото този химикал се използва в химическото чистене, което повечето хора използват за своите връхни и официални дрехи.

Препарати за почистване

Почистващите препарати съдържат токсични химически елементи, много от които имат канцерогенен характер. Сред най-опасните е формалдехидът, който се среща и в козметичните продукти. Затова, когато се купувате почистващи препарати или козметика, четете внимателно етикета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com