X
 
 

Нова норма за кръвното налягане

225117 4
Нова норма за кръвното налягане
Снимка: Thinkstock
Приетите за норма показатели на кръвното налягане трябва да се подложат на преразглеждане – такова е заключението на американски учени.

Порталът NewsRU Israel съобщава, че американските медици са доказали следното: снижаването на кръвното под смятаното за норма позволява да се намали рискът от инфаркт и инсулт.

Риск от по-високо кръвно налягане за жените, живеещи до магистрали

Ново изследване показва, че рискът от високо кръвно налягане за жените в постменопауза е по-висок за онези от тях, които живеят близо д...

В потвърждение те са привели данните от наблюденията на здравословното състояние на 9300 души. Средната възраст на пациентите била около 68 години.

Доброволците били разделени на групи. Първата група получила препарати за регулиране на кръвното, като показателите били коригирани така, че систолното налягане да превишава 140 мм.

Втората група получила препарати за регулиране в друга дозировка. Това позволило кръвното да се свали под отметката 120 мм. Оказало се, че доброволците, чиято горна граница била под 120 мм, три пъти по-рядко страдали от инфаркти или инсулти и като цяло продължителността на живота им била по-висока.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Пурко 2 Пурко преди 2 години Профил на трол?
  И така след като прочетох написаното,нищо не разбрах!
 • Avitohol 1 Avitohol преди 4 години Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

 • АнонименМирослав методиев 1.1 АнонименМирослав методиев преди 3 години Профил на трол?
  Много е интересен и актуален по-горният коментар. Това го пиша с респект!
  : 5 !
 • АнонименМирослав методиев 1.2 АнонименМирослав методиев преди 3 години Профил на трол?
  Много е интересен и актуален по-горният коментар. Това го пиша с респект!
  : 4 !
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...

Последно в Актуално