Пет съвета за подобряване на храненето

1514
Пет съвета за подобряване на храненето
Снимка: Pixabay

Надяваме се да са ви полезни. Единствено апелираме да се консултирате с диетолог при нужда, а не да правите неща на своя глава ако имате проблеми със стомаха.

Внимавайте и за различни хранителни алергии, които може да имате: 

Изградете си тези навици и никога повече няма да надебелеете

Всеки би се съгласил, че качването на килограмите е много по-лесното от тяхното сваляне. Трудно е да се отървем от натрупаните излишни ...

1. Създайте ново меню.

Елиминирането на определени храни е най-голямото предизвикателство, което имах при промяна на цялостните си хранителни навици. И ако искате да запазите някои от любимите си домакински рецепти, можете! Просто преценете колко сервирате и не прекалявайте. Например, имайте само една чаша паста, а не огромна купа, еквивалентна на 3 чаши. 

2. Намерете подходящи за вас закуски.

Здравословните закуски са изненадващо трудни за намиране, но са изключително важни, за да продължите да работите през целия ден - особено на работното място. Нещата, които смятате за здравословни (като дъвчащи барове с мюсли), всъщност може да не са толкова добри за вас, колкото си мислите. Вместо това потърсете прости закуски, които имат кратък списък на съставките. 

3. Борба с разсейването.

Как да се храним здравословно, дори да нямаме време за това

Повечето хора, когато чуят за здравословно хранене, незабавно го свързват с часове готвене и опаковане на храна в кутии за следващия де...

Достатъчно трудно е, когато се опитвате да промените вкоренен навик - наистина не се нуждаете от преценка или коментари по избора си. Едно от най-големите разсейвания е, когато приятели или семейство ви се подиграват, че се опитвате да се придържате към рутината си, докато сте в ресторант или бар. Не позволявайте на тези хора да ви накарат да се чувствате зле, когато правите правилния избор - това е вашият живот, а не техният. Освен това, докато не намерите удобен баланс, опитайте се да избягвате да излизате в ресторант (или с приятелски приятели), така че да можете да избегнете ненужния натиск.

4. Намерете баланс, който работи за вас.

Трябва да избягвате да етикетирате храната като „добра“ или „лоша“ - няма нищо лошо в това да се насладите на пържола, както няма нищо лошо в това да се насладите на паста от тиквички с пармезан. В края на краищата, промяната на диетата ви не трябва да е свързана с изрязването на любимите ви храни, защото те „не са здравословни“. Например, ако сте яли само броколи, няма да сте здрави - имате нужда от зърнени храни, протеини и други хранителни вещества. Така че не се закачайте дали едно хранене е „добро“ или „лошо“ - просто слушайте сигналите за глад, които тялото ви казва.

5. Лекувайте себе си!

Нереалистично е да ядете само определени храни през цялото време. В края на краищата, никога не бива да лишавате тялото си от нещо - балансът е от ключово значение! Заслужавате мини празник за вашите постижения, така че не се страхувайте да се отдадете на лакомство от време на време. Никаква промяна в диетата не трябва да ви кара да се чувствате гладни и победени, дори ако целта ви е да достигнете различно тегло. Ако се окажете обсебени от скалата, опитайте се да си напомните, че храната е гориво и тялото ви заслужава да бъде подхранено с това, от което се нуждае. Няма нищо лошо в това да направите някои промени, за да се опитате да подобрите здравето си. Следвайте тези реалистични съвети и ще бъдете на път към нови хранителни навици, с които се гордеете.

Ето коя е идеалната закуска за здрав стомах

Cъcтoяниeтo нa чрeвнaтa флoрa имa ceриoзни пocлeдици зa нaшeтo блaгocъcтoяниe. Aкo излeзe извън кoнтрoл, тoвa мoжe дa дoвeдe дo пoдaтли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com