Ползата от рибеното масло е под съмнение

10067
Ползата от рибеното масло е под съмнение

Все повече изследователи предлагат да се употребява риба вместо рибено масло. Според техните наблюдения въпреки разпространеното мнение добавките омега-3 не подобряват работата на мозъка и не спасяват от инсулт.

По информация на Gizmodo пазарът на рибено масло е 1,2 млрд. долара годишно. Но все повече учени опровергават ползата от употребата на омега-3 мастни киселини. Последното изследване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, показва, че въпреки разпространеното мнение няма полза от употребата на рибено масло за мозъка.

Как мозъкът съхранява данните за време и място

Изследователи от университета на Охайо са провели експеримент, при който са изяснили къде мозъкът съхранява информацията за времето и м...

В продължение на пет години учените наблюдавали познавателните функции на мозъка при 4000 души. Една трета от тях получавали омега-3 добавки. Една трета яли листни зеленчуци, а последната една трета приемала плацебо. В резултат учените заявили, че не могат да отбележат явно влияние на рибеното масло върху организма на участниците в експеримента.

Освен това от 2005 до 2012 година в медицинските списания на САЩ били публикувани поне 20 изследвания за влиянието на рибеното масло върху предотвратяването на сърдечносъдовите болести. И всички, освен две изследвания, показали, че рибеното масло, както и плацебото, не носят никаква полза.

Също така Националният институт по здравеопазване на САЩ смята, че "ползата за здравето на диетичните добавки омега-3 е неясна".

 

Как медитацията помага на мозъка

Медитацията не е просто занимание, свързано с духовност или философия. Тя оказва физическо въздействие върху мозъка, затова потенциално...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com