Постоянен глад и болки в стомаха: има ли причина за безпокойство?

25440
Постоянен глад и болки в стомаха: има ли причина за безпокойство?
Снимка: iStock

Болката в областта на стомаха има различен характер и може да показва различни заболявания, чиято опасност може да се оцени само от лекар. Сред тях специално място заема болка и постоянен глад, свързана с факта, че човек страда от висока киселинност в стомаха. Освободените киселинни маси започват да дразнят лигавиците на органа, поради което се появява болка с парене и други неприятни симптоми. Има обаче по-опасна причина - развитието на язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Производството на стомашна киселина и пептичната язва не са единствените причини за болките при глад. Въпреки това усещанията могат да се проявят в зоната на хипохондриума - от дясната или от лявата страна.

Какъв чай да пием при болки в корема

Ако болката е концентрирана в лявата страна, тогава заедно с язвени лезии и ерозия могат да се развият редица други заболявания:

  • Туморни лезии на панкреаса от злокачествен тип. Обикновено причиняват болка след хранене, особено мазно, пикантно, придружено от прием на алкохол.
  • Патологични нарушения на сърцето, но ще се появи дискомфорт без оглед на храната. Появява се след натоварване във физически план.
  • Болести на гръбначния стълб, опорно-двигателния апарат - източникът може да бъде проблем, например с ребра или мускули.
  • Болезнеността в десния хипохондриум може да показва аномалии в жлъчните пътища, далака и други органи.

Болката може не само да варира по интензивност, но и да има различна продължителност, да варира по характер. За да изберете правилната тактика на поведение, е необходимо да определите дали има признаци на обикновен глад или това все още са гладни болки. Във втората ситуация болката се проявява, когато човек започне да изпитва глад, изчезва веднага след хранене. Освен това изисква много малко количество храна. Обикновено това показва наличието на язвена патология.

Интензивността на синдрома на болката може да бъде незначителна, но в някои случаи причинява много неудобства - за пациента е трудно да се концентрира. Промяната в позата води до известно намаляване на усещането, но не за дълго.

Видовете болки в корема, на какво се дължат?

Времето на активиране на болката може да бъде различно. Някои пациенти се оплакват от сутрешна проява, докато други се оплакват през нощта. Често те имат пулсираща форма, или формата на спазми.

В някои случаи това е признак на няколко патологични аномалии и следователно не е изненадващо, че има допълнително гадене, повръщане и киселини. Чест симптом ще бъде нарушение на изпражненията, промяна в миризмата от устната кухина.

Основни източници на проблема

Трудно е да се даде недвусмислена оценка на истинската причина за гладните болки. И може да има няколко от тях. Например, често такъв симптом е доказателство за прогресията на гастрит с висока киселинност. Гастритът в този случай ще присъства в областта на слънчевия сплит, проявявайки се 1-3 часа след хранене.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com