Растението, което ви помага да отслабнете

12784
Растението, което ви помага да отслабнете
Снимка: iStock

Пиенето на сок от алое вера е здравословен навик, тъй като изгаря мазнините в тялото и спомага за насърчаване на загубата на тегло.

За какво помага сокът от алое вера?

Ускорява метаболизма на нашето тяло и помага при изгарянето на калории.

Освен това насърчава добрите хранителни навици за поддържане на теглото и подобрява здравето.

Алое Вера за диабетици и сърдечно болни:

Предварителните резултати от текущи изследвания показват, че пиенето на сок от алое вера може да помогне за подобряване на нивата на кръвната захар и следователно може да бъде полезно при лечението на диабет. Честите усложнения на диабета включват рани по краката и язви, които отнемат по-дълго време за заздравяване при диабетици. Алое вера се свързва с по-бързото зарастване на рани и намаляване на отока при диабетици.

Сокът от алое вера е полезен за понижаване нивото на холестерола и поддържа сърцето здраво.

Други ползи

Алое Вера се използва и за лечение на обриви от пелени при бебета. Помага за намаляване на болката и възпалението в кожата.

Искате красива и нежна кожа? Използвайте АЛОЕ ВЕРА!

Сигурно сте забелязали това бодливо зелено растение да стои високо в задния ви двор или в саксия в нечий дом. Мислили ли сте някога как...

Алое Вера се използва за лечение на херпес. Намалява появата на вирусни симптоми и усложнения и спомага за забавяне на разпространението на инфекцията.

За гъбична инфекция: стъпалото на атлета е често срещана гъбична инфекция, която обикновено се появява в долната част на краката и между пръстите на краката. Алое Вера се използва за лечение на подуване, сърбеж и парене в стъпалото без странични ефекти.

За синдром на раздразнените черва: Сокът от алое Вера е естествено лекарство, което помага за лечение на симптоми като запек, разхлабени изпражнения, подуване на корема, храносмилателни проблеми и като цяло помага за предотвратяване на синдрома на раздразнените черва.

За артрит: Артритът е хронично заболяване, което атакува ставите и причинява болка в тялото. Алое Вера е натурален продукт, който има противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни свойства, който ще помогне в борбата срещу редица инфекции и ще намали болката в тялото.

Лечебните свойства на алое вера

Какви са някои от рисковете от употребата на алое вера

Невероятни ползи от АЛОЕ ВЕРА за здравето и красотата

Има повече от 300 разновидности на растението алое, но най-известното и богато на полезни свойства за здравето и красотата е алое вера....

Странични ефекти на алое вера: Локалното приложение на гел от алое вера може да причини кожно дразнене и други алергични реакции. Пиенето на сок от алое вера или пероралната употреба на гела може да причини спазми и диария при някои хора. Поглъщането на алое вера може да оцвети дебелото черво, което затруднява наблюдението на дебелото черво по време на колоноскопия.

Рискове от алое вера: Хората, които са алергични към чесън и лук са склонни да бъдат алергични към алое вера. Като цяло избягвайте да прилагате суров гел от алое вера върху дълбоки порязвания или тежки изгаряния. Продължителното поглъщане на сок от алое вера в сурово състояние може да раздразни червата и да увеличи риска от колоректален рак.

Взаимодействия с лекарства: Ако вече приемате някакви лекарства редовно се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете да използвате добавки от алое вера. Алое вера, приемана вътрешно, може да взаимодейства със здравни добавки и лекарства като лекарства за диабет, лекарства за сърце, стероиди, лаксативи и корен от женско биле.

ВНИМАНИЕ: СТАТИЯТА ИМА ИНФОРМАТИВЕН ХАРАКТЕР И НЕ Е МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТ. ПРИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ЛЕКАР!

Източници: ТУК и ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com