Разкриха колко трае идеалната дрямка

5337
Разкриха колко трае идеалната дрямка
Снимка: GettyImages

Всеки човек обича да си поспива, особено през почивните дни. Но до колко това е вредно или полезно за здравето ни? Поспиването е една от онези теми, които всички избягваме да обсъждаме, но никога не й се противим, когото денят е почивен.

За съжаление на хроничните поспаланковци има едно скорошно проучване на Американския колеж по кардиология, което доказва, че продължителната дрямка не е полезна за здравето.

Учени и застрахователи ще предсказват продължителността на живота

Учени и застрахователни компании обединяват усилия, за да разработят алгоритъм, който ще предсказва датата на смъртта въз основа на ста...

При анализ на данни от 21 проучвания с 307, 237 души, изследователите казват, че дрямки, които са по-дълги от 40 минути влияят лошо на метаболитните процеси, което е в основата за възникване на високо кръвно налягане и холестерол, повече мазнини по корема и висока кръвна захар. Като след това се увеличава риска от сърдечни-съдови заболявания и диабет тип 2.

Томохайд Ямада, диабетолог от университета в Токио и водещ автор на изследването казва, че дъгата дрямка е широко разпространена по целия свят. Така че, за да се изясни връзката между дългата дрямка и метаболитните заболявания, той предлага да се изработи нова стратегия на лечение, особено сега, когато метаболитните заболявания се увеличават постоянно и навсякъде по света.

Макар проучването на Ямада да доказва, че дългите дрямки не са полезни за здравето, той казва, че подремването за по-малко от 30 минути леко намалява риска от развитие на тези заболявания. Но ученият добавя, че проучванията не са за това дали кратките дрямки наистина са добри за нас.

Ямада обяснява:

Най-добрите учени на 2015 според Nature

Сред най-добрите учени на отишлата си вече 2015 година сп. Nature посочва "редакторът на ембриони" и "ловецът на Плутон" в традиционния...

„Спането е най-здравословният компонент от нашият начин на живот, също както хранителния режим и физическата активност. Кратката дрямка може да има благоприятен ефект върху здравето ни, но ние все още не знаем каква е нейната сила или механизма, по който тя работи.“

Източник: Elitedaily.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com