Решете бързо всичките си проблеми с акнето

1687
Решете бързо всичките си проблеми с акнето
Снимка: Pexels

Въпреки че пъпките са свързани с юношеските акне , много хора, особено жените, също се борят с този проблем в зряла възраст. Ако има промени и по лицето ви, вероятно се изкушавате да се отървете от тях възможно най-скоро. Дали обаче насилственото им отстраняване е наистина добра идея?

Няма единична, конкретна причина за тяхното образуване, тъй като следните са важни фактори: производство на себум, мъртви епидермални клетки, запушени пори и акне бактерии, а в някои случаи и гъбична инфекция.

Как да се преборим с акнето по гърба

Един от най-неприятните и упорити кожни проблеми е акнето. Малките пъпчици се лекуват изключително трудно и още по-неприятното е, че мо...

Както знаете, лезиите от акне се появяват не само по лицето, но и по шията, деколтето, ръцете или гърба, което е особено обезпокоително в топлите дни, когато вече дрехите по нас са оскъдни.

Изстискване на лезии от акне  - това никога не трябва правите!

За съжаление, макар че това е много често срещан начин да ги премахнете бързо, трябва да осъзнаете, че това е лоша идея. Изстискването, надраскването и всяко дразнене на съществуващи лезии са изброени сред причините за развитието на акне. Ако искате бързо да се отървете от тях, можете да си навредите много сериозно - така ще им създаде предпоставка те да се разпространят още повече.

Как да се отървем от акне?

9 храни, които ще те отърват от акнето

Темата за акнето е винаги актуална. Защото самото акне е доста неприятно нещо, и засяга не малка част от хората, без значение пол и въз...

Поради широко разпространената поява на акне, все още е актуален въпросът „ как да се справим с акнето“ . Основното правило, което трябва да следвате, е: „действайте бързо, така че проблемът да не се възпали“. 

Правилната хигиена е в основата на грижите, така че мийте лицето, шията и деколтето си два пъти на ден със специализирани, деликатни препарати без етилов алкохол. Овлажняването също играе важна роля.

Методът за справяне с лезии на акне зависи от техния тип и дълбочината на проблема. Можете да се справите с акне от черни точки с помощта на препарати с ретиноиди. В случай на макулопапулозно акне, препаратите, съдържащи антибактериални вещества, като локални антибиотици или бензоил пероксид, ще свършат чудесна работа. Ако акнето продължава или се влошава, потърсете специалист.

Днес, когато аптеките предлагат съвременни и професионални средства за защита, а салоните за красота предлагат лечение на акне , няма смисъл да се използват методи, които само ще задълбочат проблема. Грижете се за кожата си всеки ден, за да можете скоро да се насладите на нейния красив външен вид.

Тайните рецепти с аспирин, които ще ви направят по-красиви

Знаете ли, че аспиринът е отлично средство в борбата със стареенето и запазването на кожата в добър вид? Той има безспорни ексфолиантни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com