С помощта на тези растения ще спрете цигарите от раз

16098
С помощта на тези растения ще спрете цигарите от раз
Снимка: Pixabay.com

Всеки пушач многократно е мислил да се откаже от цигарите или дори да го опита, но, за съжаление, не всеки успя.

Днес всички знаят за опасностите от тютюнопушенето. Всички кутии цигари имат плашеща картина, по стените в клиниката има плакати за ужасните последици от тютюна, цитират лекарите смъртоносна статистика. Всеки пушач многократно е мислил да се откаже от цигарите или дори е опитал, но, за съжаление, не всеки успя.

Рецептата на Филатов

Ето защо пушенето е опасно в жегата

Пушенето е един от лошите навици, от които трябва да се откажем в жегата. Според експерти тютюнопушенето в горещо време увеличава риска...

Интересна техника предлага д-р Филатов. Той прекара много години, опитвайки се да намери наистина добро лекарство, което да помогне на пушачите да се борят с трудностите при отказването от цигарите. Използването на клонки от аир, исландски мъх или череша в комбинация с цигари причинява гадене, което е най-силният провокатор за отслабване на психологическата зависимост.

Черешовите клонки се събират преди дървото да започне да цъфти и за удобство се нарязват на размера на кибрит. Ако искате да пушите, трябва внимателно да дъвчете клонката и да я изплюете. Съдържащите се в клоните естествени вещества реагират със слюнката и формират специфично възприятие за вкуса на цигарите. Този метод работи чудесно от психологическа гледна точка, понякога са достатъчни 7-10 дни, за да изчезне желанието за пушене.

Изплакване със специален разтвор

Всеки път, когато имах непреодолимо желание да изпуша цигара, изплаквах устата си със следния разтвор. Бульонът е много лесен за приготвяне у дома, купих всички съставки в аптеката.

За приготвянето ще ви трябва коренище от аир (65% от общата маса) и мента (35%). Необходима е една супена лъжица от колекцията на чаша вряща вода. Настоявайте 1-2 часа, след това изцедете и изплакнете устата си, когато искате да пушите. Това изплакване провокира отвращението ми към пушенето.

Топ причини да откажеш цигарите веднага!

Мислите за отказване от тютюнопушенето? Знаете ли причините, поради които искате да се откажете? Зазаради вашето здраве ли е? Ако не с...

Също така тези, които се отказват от пушенето, отбелязват ефективността на инфузията с бял равнец. Колекцията се състои от пет части пелин, 2,5 части корен от женско биле, 2,5 части бял равнец. Преди изплакване изсипете една супена лъжица смес с чаша вряща вода, оставете за два часа и прецедете.

Настойки за пиене

Билкови напитки на основата на лечебни растения ще помогнат за пречистването на организма от тютюневите токсини. Билковите чайове могат да бъдат ефективни във всички етапи на отказване от тютюнопушенето. Различни билки ще помогнат за подобряване на състоянието на тялото: някои прочистват белите дробове, други помагат за облекчаване на нервната възбуда.

Глог

Пригответе колекция от следните билки: 4 части цветя глог, 2 части валериана, 2 части мента и 2 части майчина. Залейте 2-3 супени лъжици от колекцията с 0,5 литра вряща вода и оставете за 3-4 часа. Инфузионна напитка половин чаша 2-3 пъти на ден. Колекцията облекчава раздразнителността и дискомфорта в областта на сърцето при спиране на тютюнопушенето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com