Слипове със защита от Wi-Fi ще спасяват от безплодие

17164
Слипове със защита от Wi-Fi ще спасяват от безплодие
Снимка: Thinkstock

Британски учени изобретиха специални слипове, които могат да предпазят мъжкото достойнство от вредните лъчения, например Wi-Fi. Специалистите твърдят, че бельото е способно да защитава от безплодие.

Целта на специалистите била изработването на уникално бельо, което да спаси представителите на силния пол от вредните електромагнитни лъчения, влияещи на активността на сперматозоидите.

Спецслужбите в САЩ виждат през стените с Wi-Fi

Спецслужбите на САЩ, използвайки разработка на учените от Лондонския университетски колеж, са се научили да проследяват движенията на ч...

За основа на изследването британците взели данните от Световната здравна организация, която е класифицирала лъчението, изпускано от мобилните телефони, като канцерогенно – потенциална причина за злокачествени образувания. Специалистите стигнали до извода, че мобилните телефони и лаптопи, особено включените към безжичната мрежа Wi-Fi, влияят на мъжкото здраве по най-негативен начин.

Във връзка с това учените от Британия измислили специални слипове, които задържат 99,9% от електромагнитното лъчение. Учените твърдят, че иновационното бельо, което не позволява на вредните импулси да въздействат върху слабините на мъжа, влияе дори на качеството на спермата.

Изследователите от Ексетърския университет са подкрепили твърденията си с опити. Учените анализирали състоянието на 1492 образеца от сперма и изяснили, че тези, които били подлагани на въздействието на електромагнитното лъчение от мобилния телефон, съществено влошили своето качество. Количеството сперматозоиди в тях се снижило с 8,1%, а подвижността им – с 9,1%.

Освен това британските учени твърдят, че негативният ефект възниква още четири часа след облъчването. Във връзка с това изследователите настоятелно съветват всички представители на силния пол да престанат да носят смартфоните си в предните джобове и да не поставят лаптопа на коленете си.

България сред първите по бърз wi-fi на обществени места

България е поставена на 11-то място сред 172 страни в класация за най-добър wi-fi на обществени места, съставена от компанията Rotten...

На тези, които не желаят да се откажат от тесни контакти с техниката, изследователите препоръчват да носят бельо, способно да ги защити от вредното въздействие, което може да стане причина за безплодие.

Специалистите подчертават, че слиповете са ушити от памучна тъкан с 20% съдържание на сребърни нишки. По думите им сребърните нишки създават ефекта на Фарадеев кафез и не позволяват на лъчението да влияе на репродуктивните органи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com