Специалист по диабетна и метаболитна хирургия с безплатни консултации във Варна

5071
Специалист по диабетна и метаболитна хирургия с безплатни консултации във Варна
Снимка: iStock/Guliver

Специалистът по метаболитна хирургия д-р Мустафа Ондер Долап ще проведе БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ на български пациенти с бариатрични и метаболитни заболявания на 30 и 31 май 2019г. във Варна. Той ще ни гостува по покана на управителя на Медикъл Караджъ – Звезделина Лютфи. Посещението на д-р Мустафа Долап е част от нашата инициатива да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Както и досега безплатните консултации в рамките на инициативата ни са насочени към пациенти с установени вече заболявания, към тези, нуждаещи се от второ мнение или интересуващи се от лечение в чужбина.

Кой е д-р Мустафа Ондер Долап?

Д-р Долап е заместник главен лекар в болница Ватан Чорлу. Той завършва истанбулския медицински университет през 1996г. Специализира в Хасекска обучителна и изследователска болница. През 2013г. специализирал минимална инвазивна хирургия. Участвал е в многобройни конгреси свързани с хирургия при затлъстяване, метаболитни заболявания и херния.

В практиката си д-р Долап предпочита стомашен байпас за метаболитна хирургия, като златен стандарт. Хирургичната процедура, наречена стомашен байпас е интервенция, при която стомахът е разделен на малка горна торбичка и много по-голяма долна "остатъчна" торбичка и след това тънките черва са пренаредени, за да се свържат и с двете. Д-р Долап прави тази процедура 4-5 пъти месечно. При тази интервенция възстановителния процес е по-лек, а резултатите успешни и дългосрочни.

Успешното лечение на затлъстяване драстично подобрява съпътстващите заболявания, свързани с него. Така например Диабет Тип 2 се елиминира чрез стомашен байпас при 80% от пациентите със затлъстяване. Стомашният байпас ефективно контролира сънната апнея при много пациенти. Свързаната със затлъстяването хипертония също се повлиява от процедурата и изчезва наполовина до две трети от пациентите.

Хирургично отделение на болница Ватан Чорлу

Хирургично отделение на болница Ватан Чорлу оказва планова и спешна хирургична помощ, гарантира денонощна хирургична помощ на всички нуждаещи се пациенти и осигурява 24 часово наблюдение от специалист по хирургия.

Лечебно диагностична дейност

Отделението разполага с ендоскопска апаратура. Извършват се първични, вторични и консултативни прегледи. Провежда се диагностично лечение на болни със заболявания на стомашно-чревния тракт, хепатобилиарна и панкреасна патология. Извършва се оперативно лечение на дефекти на коремната стена (всички видове хернии), меко тъканни травми, гнойно септични заболявания, заболявания на млечната и щитовидната жлеза, оперативни интервенции при съдови заболявания на крайниците и различните степени на изгаряния.

Като част от секцията по спешна хирургия, отделението се занимава с лечението на травматичните увреди на гръдния кош и корема. В клиниката се извършват и минимално инвазивни лапараскопски процедури.

Приоритет в дейността на хирурзите на болницата е спешната гръдна и коремна хирургия, онкологични заболявания на стомашно чревния тракт, жлъчно чернодробна хирургия, хирургия на панкреаса, заболявания на дебелото черво, кисти, фисури и рагади, извършват се голям брой лапароскопски операции. Понастоящем много често е хирургичното лечение при пациенти със затлъстяване и наднормено тегло.

Повече за болница Ватан Чорлу може да прочетете тук:

Всички нуждаещи се от консултация или второ мнение български пациенти ще могат да си запишат предварително час за безплатна консултация със специалиста. Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Мустафа Ондер Долап във Варна на 30 и 31 май 2019г. трябва да се запишат предварително на:

• телефона на „Медикъл Караджъ“: +359 878 500 730

• да заявят желания от тях час онлайн на https://www.medikara.bg/.

На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи, които са им направени до момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com