Справете се с АКНЕТО завинаги

3375
Справете се с АКНЕТО завинаги
Снимка: iStock/Guliver

От хормонални колебания до генетични проблеми, акнето може да бъде причинено от редица различни фактори и несъмнено е едно от най-срещаните кожни състояния, особено при тийнейджъри.

Въпреки че може да намерите тонове различни кремове и козметични продукти, които твърдят, че помагат на акнето да изчезне в рамките на няколко седмици, не всички от тях работят. Не е изненадващо, като се има предвид, че проблем, който се корени вътре в тялото, се лекува с помощта на локални кремове. Има няколко причини за тези чести пристъпи на акне, но ето няколко прости трика, които могат да ви помогнат да намалите появата на акне:

Храна за сияйна кожа

Пийте повече вода

Увеличаването на приема на вода е един от най-добрите естествени начини както за предотвратяване, така и за справяне с акнето. Водата като цяло има тенденция да детоксикира тялото и помага да се отървете от всички токсини, които може да са причинили акнето. Приема на вода може също да засили притока на кръв в тялото и кожата, което по този начин насърчава цялостното ви здраве.

Силата на моркова

Известни със съдържанието си на бета каротин и фибри, морковите са чудесно допълнение към диетата за всички, които страдат от акне. Морковите също са богати на витамин А, който помага за поддържане на външния защитен слой на кожата здрав и намалява производството на себум, което по този начин спомага за предотвратяване на пъпки.

Ексфолирайте кожата си

Натрупването на мръсотия в порите на кожата също причинява акне и пъпки, поради което ексфолирането е друга рутина на кожата, която е необходима, особено ако сте някой, който работи на открито за дълго време през деня. Използването на естествен, нежен ексфолиант ще насърчи циркулацията на кръвта в кожата и ще поддържа нейното здраве, а също така ще помогне за премахването на мъртвите кожни клетки и мръсотията, които може да са запушили порите.

Куркума

Куркумата е основен продукт във всички индийски хранителни продукти и е известна със своя отличителен жълт цвят. Куркумата също е чудесен антибактериален агент. Също така тя съдържа съединение, известно като куркумин, за което се смята, че помага за намаляване на възпалението на тъканите и зачервяването на кожата, склонна към акне. Добавянето на повече от нея към вашите хранителни продукти може да помогне за намаляване на появата на акне.

Упражнения

Упражненията не са само за да ви поддържат във форма – смята се, че умерената физическа активност помага за предотвратяване на високото кръвно налягане, затлъстяването и дори за ограничаване на стреса, което го прави чудесен естествен лек за тези, които страдат от акне, свързано със стреса. Известно е също, че упражненията подобряват кръвообращението и подпомагат детоксикацията на тялото.

6-те най-добри средства при акне

Акнето е заболяване на кожата, което може да се прояви по много и различни причини. Едни от основните фактори, които влияят за появата ...

5 начина да спрете стареенето на кожата

Проблеми със захарта

От състояния като затлъстяване до висока кръвна захар, бялата захар, която е неразделна част от нашите храни днес, е обвинявана за множество здравословни състояния, включително акне. Смята се, че захарта е огромен виновник за внезапните обриви, тъй като пречи на инсулиновата активност, което кара хормоните ви да се разстройват.

Сън

Липсата на сън причинява повишаване на нивата на стрес, което от своя страна причинява излизането на акне. Смята се, че рискът от психологически стрес се увеличава с невероятните 14% за всеки час сън, който губите. Уверете се, че получавате своите 8 часа сън за красота всеки ден, за да се презаредите и да останете здрави.

Използвайте слънцезащита

Акнето признак на хормонален дисбаланс ли е?

Акнето е състояние на кожата в резултат на излишната мазнина, произвеждана от мастните жлези. Обикновено се появява на лицето и гърба, ...

Не позволявайте на облачното време да ви заблуди - UV лъчите на слънцето все още успяват да проникнат през облаците и да създават хаос в кожата ви. Слънцето също има тенденцията да изсушава кожата, което може да влоши възпалението и да влоши акнето и кожните лезии. Така че не забравяйте да нанасяте слънцезащитния крем всеки ден, преди да излезете на слънце.

Почистете добре

Един от най-добрите начини за справяне с акне, причинено от натрупване на мръсотия и замърсители по кожата, е да почиствате лицето си често - не повече от два пъти на ден! От тежък грим до замърсяване на околната среда, много вещества се натрупват в порите на кожата и се превръщат в огнища за размножаване на акне; така че не забравяйте да използвате мек почистващ крем сутрин и вечер.

Омега 3

Друг чудесен начин за справяне с акнето е да използвате омега 3 мастни киселини във ваша полза. Смята се, че тези „добри мазнини“ помагат да се контролира производството на молекула, която увеличава производството на себум, което причинява възпалително акне. Добавянето на повече храни, които съдържат омега 3 мастни киселини като авокадо, ленени семена, сьомга и орехи към вашата диета, може да помогне за изчистване на лицето ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com