Топ онколози, лекуващи рак по американски стандарти, ще консултират пациенти в София

12680
Топ онколози, лекуващи рак по американски стандарти, ще консултират пациенти в София
Снимка: Медикъл Караджъ

На 10 и 11 май 2019 г. в София ще гостуват специалисти в лечението на рак от елитната болница American Hospital в Истанбул, която работи в сътрудничество с MD Anderson в САЩ. Доц. Фатих Селчукбириджик, медицински онколог, и доц. Ясемин Бьолюкбашъ, радиационен онколог, ще консултират безплатно пациенти с онкологични заболявания, които се нуждаят от лечение с химиотерапия или лъчетерапия. Двамата пристигат у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

В момента MD Anderson е на първо място сред болниците за лечение на онкологични заболявания в САЩ, според проучването „Най-добрите болници на Америка“ на US News&World Report. В American Hospital в Истанбул се намира първият афилииран център от мрежата на MD Anderson извън САЩ. Това означава, че Центърът за радиационна онкология MD Anderson в American Hospital прилага същите стандарти и протоколи за лечение като лечебното заведение в САЩ, а лекарите, медицинските сестри, медицинските физици и техниците, които работят в него, са обучавани в Хюстън. Конфигурациите на оборудването и контролът на качеството в истанбулската болница отговарят точно на тези от Центъра за радиационна онкология MD Anderson, като това се подсигурява от непрекъсната комуникация и трансфер на данни онлайн.

Лъчетерапията в American Hospital – Център за радиационно лечение MD Anderson се ръководи от проф. д-р Уур Селек, хоноруван преподавател по радиационна онкология в Центъра за радиационно лечение MD Anderson към Тексаския университет. Центърът е оборудван със съвременни технологии, които позволяват прилагането на триизмерна конформална лъчетерапия (3DCRT), модулирано по интензитет лъчелечение (IMRT), образно направлявана лъчетерапия (IGRT), волуметрично модулирана ротационна лъчетерапия (VMAT-Smartarc), синхронизирана с дишането лъчетерапия и четириизмерна лъчетерапия, краниална и екстракраниална радиохирургия, триизмерна конформална брахитерапия (3DCBT) и др.

Консултациите на 10-11 май в София с доц. Фатих Селчукбириджик и доц. Ясемин Бьолюкбашъ са безплатни, с предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Германия, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Повече за American Hospital:

Основана през 1920 г. под ръководството на американския адмирал Л. Бристол, American Hospital e първата частна болница с нестопанска цел в Турция. След 1995 г. собствеността на American Hospital се прехвърля на фондация „Вехби Коч“ (VKV). До момента VKV е инвестирала повече от $300 млн. за развитието ѝ. Това допринася American Hospital да се превърне в лидер в здравния сектор в Турция. Осигурява здравни услуги във всички медицински и хирургични направления, с изключение на психиатрия и трансплантация. Тези две направление се обслужват от Университетска болница „Коч“, която също е част от фондация „Вехби Коч“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com