Закуска за отслабване: Какво да ядете, когато сте на диета

58187
Закуска за отслабване: Какво да ядете, когато сте на диета
Снимка: iStock/Guliver

Какво трябва да ядете сутрин, за да се отървете от излишните килограми. Тук ще намерите менюта за закуска за тези, които искат да отслабнат, а също някои практични съвети.

По време на диетата

За да бъде диетата ефективна, закуската трябва да е засищаща. Това ще помогне да се избегнете нуждата от лека закуска, което е толкова лошо за вашата фигура. За тези, които се опитват да отслабнат, диетолозите препоръчват закуска с високо съдържание на протеини. Тези съединения се усвояват бавно и ще ви помогнат да сте сити до обяд. Освен това протеинът подпомага мускулната маса, което може да подобри основния метаболизъм (т.е. да увеличи броя на калориите, които тялото изгаря в покой).

Типичната протеинова закуска се състои от две яйца (под всякаква форма), парче шунка (не е задължително диетична), парче сирене (за предпочитане твърдо, тъй като трябва да се яде без хляб) и топла напитка без захар. Преди закуска можете да изпиете чаша лимонов сок на гладно: това е полезно за детоксикация на тялото.

Ето някои примерни менюта за диетична закуска:

· 2 рохки яйца, пуешка шунка, полутвърдо сирене, чаша кафе;

·  пържени яйца, бяло пилешко месо, полутвърдо сирене, чаша зелен чай;

· бъркани яйца, нарязана шунка, твърдо сирене, чаша билков чай;

За поддържане на фигура:

Не сте на диета в момента, а просто искате да поддържате форма? В този случай диетолозите препоръчват протеинова закуска с ниско съдържание на въглехидрати. Принципът на менюто е прост: количеството храна остава същото като при диетата, но една порция протеин се заменя с порция въглехидрати. Резултатът е закуска, която е достатъчно обилна, за да се избегне междинната закуска, но вкусна, тъй като включва плодове.

В идеалния случай това хранене се състои от две филийки хляб (пълнозърнести, около 50 g), порция протеин (едно яйце, парче сирене или парче шунка, 30-40 g), порция плодове ( 150 g) и топла напитка без захар. Можете също така да започнете закуската си за отслабване с чаша лимонов сок, но не е задължително.

Какво закусват хората по света

За някои от нас закуската е най-важното хранене за деня, други я пропускаме. Независимо какъв е нашият хранителен режим, различните нар...

Примерни леки менюта за закуска:

· тънко нарязан зърнен хляб, едно рохко яйце, 2 мандарини, чаша кафе;

· 2 пълнозърнести сандвичи с хляб с извара, тънко нарязана круша, чаша зелен чай;

· 2 пълнозърнести филии, парче варена шунка, купа компот от праскови (без захар), чаша билков чай;

· 2 филийки пълнозърнест хляб, бъркани яйца, грозде, чаша чай.

Ето защо не бива да пропускаме закуската рано сутрин

Изследване на американски учени доказва, че прескачането на сутрешното похапване увеличава повече от два пъти риска от атеросклероза - ...

Още няколко съвета:

Ако искате да отслабнете, избягвайте да ядете храни с високо съдържание на захар за закуска. Не става въпрос само за сладкиши. Белият хляб без коричка, както и печените продукти съдържат много захари, поради което те допринасят за образуването на мастни резерви. В допълнение, тези видове хляб са с ниско съдържание на диетични фибри, което означава, че те не са в състояние да създадат усещане за ситост за дълго време.

Трябва ли закуската да включва традиционни сандвичи с масло? Те са доста полезни и питателни, но, за съжаление, за кратко време утоляват глада. За да издържите до обяд, най-добре е да замените сандвичите с протеинова закуска.

Някои храни, които сме свикнали да ядем сутрин, не водят до отслабване. Например плодов сок: дори прясно изцеден и без добавена захар, той е по-вреден, отколкото полезен за фигурата. Чаша портокалов сок е без фибри, но съдържа същото количество захар като три портокала. Най-добре е да изядете един пресен плод.

И един последен съвет: веднъж седмично се поглезете със закуска, която нарушава всички тези правила. Нека включва това, което искате - мед, сладко, овесени ядки , кифлички ... В крайна сметка диетата не трябва да бъде наказание!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com