Започнете да ядете по 4 ябълки на ден и вижте какво ще се случи с тялото ви

8771
Започнете да ядете по 4 ябълки на ден и вижте какво ще се случи с тялото ви
Снимка: iStock/Guliver

Ябълките са един от най-полезните плодове. Но за да извлечете максимална полза от тях трябва да ги консумирате в правилното количество. Четири ябълки на ден е идеалното количество, което да ви направи по-енергични, по-красиви и по-спокойни.

Счита се, че те съдържат голямо количество витамини и минерали, особено желязо. Това е грешно, пише руското издание Лента. По отношение на съдържанието на витамин С в ябълките то е 10 пъти по-ниско от това в цитрусовите плодове, а нивата на желязо са дори още по-ниски. Освен това "растителното" желязо се усвоява от организма само с два процента, докато "животинското" (от черния дроб или червеното месо) с 50-70 процента. Така че дефицитът на каквито и да било елементи не може да се запълни с ябълки. Но все пак те трябва да присъстват в диетата заради изобилието от други полезни вещества в тях - фибри, пектин, йод, целулоза, органични кисели и антиоксиданти.

Ако ядете няколко плода всеки ден, ще забележите положителни промени в тялото си.

Учени разкриха по колко ябълки трябва да се ядат на ден за здраво сърце и железен имунитет

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете 4 ябълки дневно? 

1. Подобрено храносмилане - запекът, тежестта в стомаха, метеоризмът ще останат в миналото. За това ще се погрижат ябълковите пектини, фибрите и органичните киселини.

2. Понижаване на холестерола - ябълката селективно премахва "лошия" холестерол, който причинява образуването на холестеролни плаки. Този плод почиства кръвоносните съдове и служи като средство за профилактика на атеросклероза.

3. Повишена устойчивост на сезонни заболявания - ябълките нямат пряко антивирусно действие. Но поради подобряването на чревната микрофлора, те подобряват функционирането на имунната система. През есента и зимата ще боледувате по-рядко, ако ядете по 4 ябълки на ден.

Лекар разкри кой НЕ трябва да яде ябълките с кората

4. Отслабване - ябълковата закуска е здравословна и по-малко калорична от сандвичите, сладките сладкиши. Само месец след като замените първото си хранене за деня с ябълки, резултатът ще е видим.

5. Подобряване състоянието на зъбите - гризането на ябълки е полезно за зъбите и венците. Грубите фибри в ябълките почистват плаката, предотвратявайки появата на кариес. Масажът на венците подобрява кръвообращението им, предпазва от отпуснатост и слабост, което предотвратява преждевременната загуба на зъби.

6. Добра памет - биологично активните вещества в пулпата на плода стимулират повишаване на нивото на мозъчните невротрансмитери, отговорни за запомнянето на информация.

Ако видите това върху корите на ябълките, не ги купувайте

7. Силни нерви - гризането на ябълки успокоява. Също така витамините от група В и глутаминовата киселина, влизащи в състава на плода, оказват положителен ефект върху нервната система. 

8. Еластични мускули - мускулната тъкан се храни с протеини, но за образуването си се нуждае от урсолова киселина, която е в изобилие в ябълките. Редовната консумация на плодове ще помогне да се избегне свързаната с възрастта мускулна атрофия.

Когато ядете ябълки, не ги белете. Кората им съдържа много повече пектин и фибри от пулпата. А урсоловата киселина, която е необходима за мускулите, се намира само в кората. 

Ядат ви се често ябълки - причината може да е в тези заболявания

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com