Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пием този чай

27 декември 2021, 11:23 часа

Чаят от лайка е един от най-полезните. Той е перфектното средство за подобряване на съня. Разбира се, това съвсем не е единственото, което можем да извлечем като полза от топлата билкова напитка.

Какви са лечебните свойства на чая от лайка?

С чай от лайка можем да подобрим работата на храносмилателната система и да облекчим дискомфорта, който човек усеща, ако има язва, гастрит или други стомашни болки.

Колкото по-често го консумираме, толкова по-лесно можем да се справим с проблемите със синусите. Топлата напитка е и отлично средство за намаляване на тревожността, мускулните крампи, болка при мигрена.

С чая можем да пречистим и цялото си тяло от токсините. За това обаче е нужно да го консумираме редовно.

Тази билка притежава силни антибактериални и противогъбични свойства, което я превръща в перфектна срещу инфекции, грип или настинки.

Най-полезните за здравето видове чай

Много родители избират да се доверят именно на този чай и да успокоят болките, свързани с колики.

Децата нямат проблем да го консумират, особено ако е гарниран с лъжичка мед.

Чаят се използва и като локално средство, след като бъде добре охладен. Той спомага за успокояване на кожата от обриви, екземи, изгаряния и много други.

Ако често страдате от недоспиване и около очите ви са се образували тъмни кръгове, то с чая лесно ще решите и този проблем. Охладете една торбичка и я поставете под очите си. Дръжте няколко минути и веднага след това ще усетите облекчение.

Билката е много полезна, но с нея все пак трябва да се внимава в определени ситуации. Бременните жени е препоръчително да не я консумират, както и хората, които са склонни на алергични реакции към цветен прашец.

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес