Атанасова: Промяната в здравеопазването ще се усети от всички

5949
 Атанасова: Промяната в здравеопазването ще се усети от всички

Последното намаление на цените на лекарствените продукти е от последната седмица. Намаленията започват от 30%, 28%, има намаления и по 62%.

Това каза пред Нова телевизия министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Тя посочи, че чрез дейността на Комисията по реимбурсиране и служебните проверки действително намаляват цените на лекарствата. "Когато администрацията работи, има реално отражение и на цените на лекарствата. Предложили сме Комисията по реимбурсиране да заседава и да извършва проверки не в едногодишен период, а в рамките на 6 месеца. Предложили сме тази комисия да бъде национален орган. Безспорно увеличаваме и референтните държави, с които България ще сравнява най-ниските цени на производител. Те вече ще са 17", заяви Атанасова.

Тя допълни, че постът здравен министър никога не е бил тих пристан, особено в този мандат. "Наистина това е труден ресор, защото засяга целия български народ. Хората са много чувствителни в сектор здравеопазване, когато има проблем, когато им искат пари в болниците, когато им искат пари под масата, но не бива само черните краски на тази система да бъдат представяни, защото има направени много добри неща. С промените, които предлагаме, ще се усети от цялото общество промяната в здравеопазването", подчерта Десислава Атанасова. Тя също така добави, че има шанс да бъде намалено ДДС-то на лекарствата.

Редактор: Петър Проданов

Вдигат заплатите на лекарите и мед. сестрите

Синдикати и работодатели подписаха днес Колективен трудов договор в отрасъл здравеопазване, предаде БГНЕС. В договора е заложено увели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com