Безплатно мобилно приложение спестява чакането в аптеките и сравнява цените (ВИДЕО)

18184

Нова мобилна апликация улеснява значително пазаруването на лекарства и козметика. След безплатно изтегляне и регистрация приложението Help-2-Go показва всички аптеки в града, включително и денонощните, на база на местоположението на потребителя. Катализатор на идеята е именно пандемията, а ползите далеч не спират дотук, защото апликацията спестява време и пари на ползвателите й.

"Миналата година, когато ни затвориха, се извиха едни огромни опашки пред аптеките. Аз лично бях потърпевш, чакайки по 40-50 минути по опашки и накрая, когато дойде моя ред да ми кажат: препаратът го няма", споделя опита си Звезделин Минчев, който е предприемач и създател на здравната апликация.

Чакайки на поредната опашка за аптека Звезделин се запознава с бъдещия си съдружник, с който заедно измислят решение и започват работа по реализацията му.

"Говорейки си, решихме да измислим нещо, което да бъде изключително полезно за хората, не само за нас, а за всички – да спестим опашките и да дадем много функционалности, а именно – да не се редиш на опашки, да търсиш препарат, седейки си на дивана, ако трябва даже да го платиш онлайн или да ти го доставят. Виждаме, че тази пандемия ще продължи доста дълго време, така че смятаме, че приложението Help-2-Go ще бъде изключително полезно."

При търсене на конкретна стока, системата показва аптеките и дрогериите, в които тя е налична, за да се избегне разочарованието от евентуалната липса на продукта.

"Не е нужно да чакаш 40-50 минути, а директно можеш да заявиш препарата онлайн и ако той е наличен в аптеката - да ти бъде запазен, след като го платиш, разбира се, или ако го няма в момента, то аптеката може да го поръча и да ти каже, че доставката е след ден или два например, в зависимост от това кога производителят ще го предостави."

Освен това приложението има опция за сравняване и степенуване на цените в различните аптеки, както и рейтинг на обслужването.

"Клиентите ще могат да правят сравнение на цени, наличности на препарати в различните аптеки и не е нужно да обикаляш целия град, за да намериш даден препарат, а спокойно можеш през приложението да го намериш в най-голяма близост до локацията, на която се намираш в момента", разказва Звезделин.

Help-2-Go дава възможност за заявка за плащане на място или за дистанционно онлайн разплащане, което отново спестява време.

"Можеш да си го поръчаш през приложението и да си го платиш онлайн или когато отидеш в аптеката, няма да се редиш на опашка, а на бърза каса ще можеш да си получиш вече платения продукт. По този начин ще улесним и оптимизираме и работата на самите аптеки."

Не на последно място, здравното приложение има и не малко ползи за собствениците на фармацевтичните вериги като осигурява по-голям трафик на клиенти и дава възможност за конкурентоспособност на по-малките аптеки и дрогерии.

"Неминуемо ще има огромни ползи и за аптеките, както всички знаем малките и големите винаги са в борба, ние по този начин ще дадем голяма конкурентоспособност на малките аптеки, чрез това приложение те ще имат Интернет сайтове и цялата си наличност, качена в онлайн пространството. За да бъде нещо полезно, то трябва да бъде и законно, особено когато става въпрос за фармация и здравето на хората, защото тук не говорим само за козметични продукти. Самите аптеки ще могат а разширят изключително много клиентската си маса и най-малкото да бъдат гъвкави и адекватни към самия пазар."

Създателите на мобилното приложение искат да направят възможна и доставката на лекарства до труднодостъпни и отдалечени места, където няма аптеки в радиус от над 10 километра.

"Вече договорихме и компания, която ще осъществява и доставка на препарати, които са разрешение от закона, тези, които са с рецепта те не са разрешени за доставка, и това не е само в България, но и тук работим с много строги правила. Ако е с рецепта в момента сме в преговори и сценарии как може да се случи това, така че да бъде контролиран процеса, защото има много точни правила, които трябва да се спазват за здравето на хората и за да няма злоупотреби."

Тази услуга би била много полезна за възрастни хора или такива в неравностойно положение, особено в ситуация на световна пандемия от коронавирус, в която бързият достъп до медикаменти и правилна терапия са от изключителна важност.

"Една от най-големите функционалности е когато говорим за възрастни хора, които нямат много възможности, а техните деца да кажем работят в чужбина или в други градове, няма да има нужда децата да пращат пари за лекарства през банкови трансфери, а ще могат да влязат онлайн в най-близката до родителя аптека, да го платят и родителят само да си го вземе. Респективно родител може да плати на дете по същия начин. Но не само – хора, които искат да дават ще могат да дарят на хора в нужда, да им купят лекарства.

Другото много интересно е, че всички ние често забравяме за часовете за прием на дадено лекарство, затова сме предвидили да има един петел, който да кукурига в часовете, когато трябва да си пиеш медикамента, защото трябва да бъде редовно."

Апликацията разполага и с пълните листовки с информация за лекарствените или козметични продукти, както и с опция за автоматизирано напомняне кога кое лекарство да бъде приемано.

Автор: Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: За поредно денонощие няма регистрирани смъртни случаи

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com