Болницата в Девин ще приема още пациенти след приключилия ремонт

18659
 Болницата в Девин ще приема още пациенти след приключилия ремонт
Снимка: бгнес

Болницата в Девин ще приема още пациенти след приключилия ремонт на вътрешно отделение и неврология. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян директорът на болницата Радка Грозданова. Там ще функционират общо 35 легла. Ремонтът е приключил и в хирургичното отделение на болницата, но се очаква да бъде одобрена направата на изключение за сключване на договори с анестезиолози, посочи Грозданова.

Тя отбеляза, че за необходимият ремонт на детско отделение полагат усилия да получат финансиране, тъй като с ниския бюджет на болницата няма как да направят ремонт, а има сериозен обем дейност, свързана с работата на детското отделение, в което сега има 10 легла.

Духът на Родопите в картините на Таня Димитрова

Таня Димитрова е родена в Омуртаг, от малка живее в София, а последните 34 години – в Девин. По професия е инженер, но за свое п...

По думите на Грозданова, имат предписание, тъй като хигиенните условия в него не са добри и трябва да се направи сериозен ремонт преди да бъде разгърната дейността в пълен обем. Във връзка с обещаната субсидия за ремонт на детското отделение от досегашните управляващи и очакваните избори наесен, Грозданова заяви, че има риск да не бъдат отпуснати средства, но изрази надежда да има разбиране.

„Всички се убедиха, че болницата в Девин е необходима за населението, защото е в отдалечен район. Мотивирани са ни исканията за финансиране и се надяваме да получим разбиране от който и да е министър, защото здравеопазването трябва да бъде извън политиката”, каза още директорът на болницата в Девин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com