ДАНС била на проверка в Българския лекарски съюз

4597
ДАНС била на проверка в Българския лекарски съюз
Снимка: БГНЕС

Служители на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) са проверявали централата на Българския лекарски съюз (БЛС).

Информацията беше съобщена от представители на Националното сдружение на частните болници, и потвърдена от председателя на съюза д-р Венцислав Грозе.

ДАНС проверява "Кинтекс"

Агенти на ДАНС са влезли в търговското дружество "Кинтекс". Източници от агенцията обясниха пред БНР, че в дружеството не се извършва о...

Той отказа да коментира каква е била целта на проверката. По непотвърдена информация служителите на агенцията са се интересували от организацията на предстоящия национален лекарски протест, информира БНР.

На 6 април от 15.00 часа медици от цялата страна се събират пред Министерския съвет, за да изразят несъгласието си с промените в здравната система. Протестът е организиран от Български лекарски съюз.

"Нещата ескалираха достатъчно, за да обявим този протест общонационален на 6 април. В подкрепа на нашите колеги, които са тук, неяснотите, които произтичат и в болничната помощ, ситуацията, в която се намира извънболничната помощ. Все още за съжаление не сме видели т. нар. решение на Касата, което ние определено ще обжалваме във ВАС", заяви вчера д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС. От съсловната организация уточниха, че оставка на министър Петър Москов засега не се иска от УС на БЛС и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

От началото на тази седмица лекари от цялата страна протестират. Вчера десетки лични лекари от София протестираха пред Българския червен кръст (БЧК). Те настояваха отново да бъде задействан Рамковият договор от 2015 година, както и да се обсъдят нормативните промени в наредбите със съсловните организации. Протестът им беше подкрепен от Българския лекарски съюз. Личните лекари не изключват възможността да не подпишат индивидуалните си договори с Касата.

Разширяват правомощията на ДАНС да подслушва магистрати за корупция

До юни месец 2016 г. Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) ще трябва да инициира мотивирано становище относно необ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com