Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доктор Симидчиев постави важен въпрос относно ваксините

16 декември 2020, 08:53 часа • 6804 прочитания

Имаме доста сериозно разцепване на общественото мнение по отношение на ваксините, но ваксините са единствената мярка, по която можем да изграждаме колективен имунитет, заяви пред bTV пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Аз категорично ще се ваксинирам, оповести специалистът. Единственият въпрос, който остава, според мен, е дали преболедувалите да се ваксинират. Преболедувалият би трябвало вече да има имунитет, в този смисъл ваксината е загубена, а може да спаси още един човешки живот, каза д-р Симидчиев.

При тези ваксини са доказани и клетъчен имунитет, и имунен отговор, твърди той.

По отношение на пораженията върху част от преболедувалите коронавируса той посочи:

"Остават изменения на белия дроб у малка част от хората, но те са много тежки. Затова апелирам: Хора запознайте се с детайлите, не бързайте да вземате решения. Знам историята на създаването на ваксината, затова ще се ваксинирам, допълни той.

Моят апел е да бъдем разумни, каквито и мерки да се предприемат относно разпространението на коронавируса ще продължи. Нека да се дистанцираме физически, нека да носим маски.

Носенето на маски помага, но само ако е масово, носенето на маска е много смислена мярка, която не носи вреди, посочи още той.

Още: Адвокат: Можем да съдим фармацевтичните компании за ваксините, но при едно условие

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес