X
 
 

Експерт: Правителството стимулира процеса на затлъстяване при децата

1228 1
photo of Експерт: Правителството стимулира процеса на затлъстяване при децата
Снимка: iStock/Guliver
"Затлъстяването при децата е изключително опасно, а българското правителство стимулира процеса." Това заяви д-р Людмила Емилова в интервю за агенция Фокус.

По думите ѝ министерството на образованието и науката и министерството на здравеопазването допускат в учебните заведения да се предлагат закуски, чието съдържание включва бяло брашно, захар, бял хляб, наситен на химикали, изкуствени набухватели, оцветители, подсладители и други вредни вещества, които попадайки в детския организъм се превръщат в тесто.

Поднорменото тегло при децата може да е по-опасно от леко наднорменото

Тревожно е нарастването на броя на подрастващи с поднормено тегло. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България&ld...

"Предлагат се хамбургери, сандвичи с тънки резенчета шунка, наситени на изкуствени женски полови хормони и растежни хормони. Това е престъпление спрямо децата. Не е редно в обсега на всяко учебно заведение да се предлагат тестени закуски и енергизиращи напитки, които съдържат кофеинова доза, равняваща се на няколко кафета.", допълни още д-р Емилова.

Тя обърна внимание на факта, че енергийните напитки се приемат от подрастващи деца, а причината е, че няма държавно отношение към това младото поколение да бъде здраво.

"Не се правят никакви постъпки, а се процедира чиновнически. Резултатът е недоволството на родителите, които искат децата им да получават плодове в училище, а на практика всяка регионална инспекция решава на местно ниво какво да се предоставя на децата в съответния регион или община.", каза още експертът. 

Припомняме, че в края на септември употребата на енергийни напитки с алкохол изпратиха дете в болница. Повече за случая може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

Ще спаси ли веганството планетата ни?

Екологичната криза поставя под съмнение съдържанието на нашите чинии. Трябва ли да намалим употребата на месо, мляко или риба, за да сп...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....