Мангъров смеси ваксините срещу коронавирус с фашизъм, дава данни, които не съвпадат с официалната статистика

17148
Мангъров смеси ваксините срещу коронавирус с фашизъм, дава данни, които не съвпадат с официалната статистика
Снимка: Actualno.com

Новоприетият национален план за справяне с коронавируса е повторение на това, което беше направено през март и април миналата година. Това заяви доц. Атанас Мангъров на пресконференция в БТА на тема "Светът между политическия и медицинския експеримент".

Припомняме, че Мангъров беше кандидат за депутат от АБВ на изборите на 4 април, но за изборите на 11 юли не се кандидатира.

Според доцента, представянето на данните за развитието на пандемията не е коректно - давало се заболяемост на 100 000 души население. Миналата година са починали повече хора от други заболявания в сравнение с предишните години. Това се дължи на неадекватното функциониране на нашата здравна система, каза инфекционистът и поиска даващите информацията за пандемията "да бъдат съдени за всяване на страх".

За пореден път Мангъров предупреди, че от ваксините срещу коронавирус се очаквало много, а всъщност там имало само един антиген (протеин, белтък са синоними на "антиген") срещу който за един вирус не е проблем да се видоизмени и да намери начин да го заобиколи. Припомняме, че одобрените за използване в България и ЕС ваксини срещу COVID-19 са насочени срещу S-протеина на вируса. Именно той е частта на вируса, която мутира и заради която вирусът се изменя. Само с помощта на този протеин вирусът прониква в човешките клетки - няма друг такъв установен протеин на вируса, който да има същата роля. SARS-CoV-2 е създаден от четири структурни протеина - S, E, M и N, като единствено N не е част от вирусната обвивка - той е протеинът, който съдържа РНК на вируса. S, E и M всъщност изграждат обвивката на вируса.

Доц. Мангъров се надява ваксинацията да не става задължителна, защото за него "това е фашизъм". Който иска да се ваксинира, нека да се ваксинира, но това абсолютизиране на ваксините, на PCR теста – това е медицински абсурд и нелепост и не бива да се допуска, подчерта експертът.

"За вируса не е проблем да заобиколи ваксините. Това се игнорира, не се казва в нашия план за справяне с COVID-19, а е споменато на 7-8 страница в плана, като не се взима предвид в издаването на сертификати, преминаване на граници, затваряне или отваряне на каквото и да е", твърди доц. Мангъров.

Неваксинираните в Китай остават извън училища, болници и търговски центрове

Милиони китайци са изправени пред забрани да се появяват на публични места, включително училища, болници и търговски центрове, освен ак...

Вижда се, че в другите държави все повече започва да се проявяват признаци на здрав разум и може би в Англия ще отпаднат всички мерки срещу COVID-19, въпреки че там непрекъснато се увеличава броят на новозаразените, добави инфекционистът.

"Ние не искаме да разберем и тези, които ни ръководят и ни казват, че начинът е да се справяме е да се затворим. Да, но виждате какво става в Южна Африка – хората обедняват и се получават неконтролируеми улични боеве. Трябва ли да се докараме до това положение, за да ни дойде ума до главата", запита той.

Това, което би трябвало да се направи е, че трябва да се действа по нормалния начин и така, както се е действало при всички феномени в човешката история, посъветва доц. Мангъров.

Коронавирусът е една остра вирусна инфекция, която не се лекува с антибиотици и хората спокойно можели да бъдат лекувани вкъщи, посочи той. Този вирус, колкото и да не ни се иска, ще премине през цялото население на земното кълбо. Една от причините в момента ние да сме с по-добри резултати от много други държави е, че ние направихме български вариант на шведския модел, който ние не искаме да си го кажем, каза той.

Никой не положи усилия да установи докъде сме стигнали всъщност и всички останали хора трябвало да живеят по-нормалния начин. Лекарите, чието задължение е да се грижат трябва да се пазят, призова доц. Мангъров.

Протести във Франция срещу задължителното ваксиниране срещу коронавирус

Полицията в Париж използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите които излязоха по улиците на Франция, недоволни от въвеждане...

По думите му коронавирусът е феномен, който се е случвал многократно в историята на човечеството и до момента много малка част от тези неща, които са се случвали са били забелязвани от окото на човечеството.

"Пандемията нямаше да я забележим, защото основният метод бяха PCR тестовете. Ако всичко това се беше случило няколко години преди това, ние нямаше да забележим това, което се случва с нас", изтъкна доц. Мангъров, като не за пръв път казва това.

Той отчете, че данните за миналата година показват, че в САЩ има около 400 000 души, които са починали. Това е една смъртност, която е съпоставима със смъртността на сезонния грип, по думите му. Имаме проблем, но той не е такъв, който да налага всичко, което се случи, посочи той. Actualno.com провери статистиката на Американските центрове за контрол на заболяванията (CDC) и според официалните данни за сезон 2019 - 2020 година в САЩ има около 22 000 починали от грип, за сезон 2018 - 2019 година са 34 000, за сезон 2017 - 2018 година са 61 000, което е най-голямото число от 2010 година насам. Няма обаче нито една година, в която жертвите на грипа в САЩ да се доближават дори до 100 000, да не говорим за 400 000!

Мерките не работят и те няма как да работят независимо какво се налага и съобщава. Много хора се изплюха върху дипломите си от това, което виждаха и знаеха, като започнаха да говорят глупости и нелепости, категоричен е доц. Мангъров.

С тези затваряния при островни страни са напълно неадекватни. Всяка страна започна да гледа на себе си като един остров, който като се затвори достатъчно плътно ще се справи с проблема с инфекцията, коментира още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com