Нови проблеми по грандиозната поръчка за нови линейки - с последните 120

15645
Нови проблеми по грандиозната поръчка за нови линейки - с последните 120
Снимка: БГНЕС

Жалба спря подписването на договор за 78 линейки със задвижване 4х4, а за другите 42 броя поръчката е прекратена, става ясно от публикации в сайта на здравното ведомство и КЗК. Става въпрос за вече сдобилата се с историческа слава инициатива за закупуване на 400 линейки за цялата страна.

Процедурата по възлагане е била финализирана на 8-ми март. За доставка на 42 линейки за спешна медицинска помощ от тип В с повишена проходимост са били подадени две оферти. Предвоженията както на „Медик инженеринг и сървисиз“ ДЗЗД, така и на „ЕКселор холдинг груп“ ЕООД са обявени за неотговарящи на предварително обявените условия. Поради тази причина със свое решение министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е прекратил процедурата. Тя беше за линейки, конструирани и оборудвани за превоз, първоначално лечение и мониторинг с прогнозна стойност 5 450 340 лв. без ДДС.

Всички нови линейки ще разполагат с паник-бутони

Филиалът на спешна помощ в Горна Оряховица вече ще бъде с 24–часова физическа охрана. Това съобщи министърът на здравеопазването ...

Двойно повече са били кандидатите да изпълнят по-голямата поръчка – за 78 линейки, тип B със задвижване 4Х4. Нейната прогнозна стойност беше 10 122 060 лв. без ДДС (или 12 млн. лв. с ДДС).

На първо място е класирано акционерното дружество „Автомотор Корпорация“, чието предложение за единична цена е 123 900 лв. с ДДС. Тоест сборната ѝ оферта е за 9 664 200 лв. с ДДС.

Тримата други участници - „Медсис“ ЕООД , Обединение „Медик инженеринг и сървисиз“ ДЗЗД и „Екселор холдинг груп“ ЕООД, са отстранени, тъй като линейките, които те са предложили, не съответстват на изискванията, поставени от възложителя. Най-честият недостатък е, посочен в протоколите, е, че не са представили заверено копие на валиден сертификат за съответствие по Директива 2007/46/ЕО от производителя на линейката като крайно изделие.

Турската компания "АМБУЛАНС ИЛК ИАРДИМ ВЕ ХАСТАХАНЕ ЧИХАЗЛАРЪ ВЕ ТИСИСЛЕРЪ САНАЙ ТИК", която миналата година направи опит да спре цялата поръчка на МЗ на обща стойност почти 48,7 млн. лв. без ДДС, в настоящата процедура е партньор на „Екселор Холдинг груп“ ЕООД.

Варна изнемогва за нови линейки

Дългата и интензивна експлоатация ни пречи, като през последните дни имаше проблеми с линейки и трябваше да ходим по адреси с по-малко ...

От турската компания предоставили на „Екселор“ декларация за съответствие за напълно окомплектовани автомобили с една задвижваща ос и за линейка „Спринтер 315 CDI, тип А1“. Същественият проблем за тази обособена позиция, за която има избран изпълнител, обаче е жалбата, подадена от „Медсис“ ЕООД в КЗК. Днес (22 март) Антимонополната комисия е образувала производство по оплакването на отстранената фирма, което значи, че МЗ не може да сключи договор за доставка на 78-те линейки.

Припомняме, че след множество перипетии на МЗ по обявената през март миналата година поръчка за доставка на 400 линейки, свързани с множество жалби в КЗК и неподаване на оферти, досега е финализирана процедурата с подписани договори за 280 от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com