X
 
 

Свидетел: Родителите на починалото дете чакаха 2 часа то да бъде прегледано

2409 0
Свидетел: Родителите на починалото дете чакаха 2 часа то да бъде прегледано
Снимка: iStock/Guliver
"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията." Това разказа Ясен Ничев, който е чакал с детето си в болницата в същия ден, в който 3-годишно дете почина след прием в няколко болници.

Ничев уточни, че самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му, починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Пневмония е причината за смъртта на 3-годишното дете от София

Двустранна хеморагична пневмония е заболяването, открито у починалото 3-годишно момченце. Това показват резултатите от аутопсията на де...

Мъжът допълни, че е чул спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано.

"В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано", разказа Ясен Ничев в интервю за bTV. Самата д-р Георгиева обаче каза друго - припомнете си какво в този материал!

По думите на Ничев, пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг.

"Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти", каза още Ничев.

Проф. Радослав Гайдарски: Категорично ще има наказани за смъртта на 3-годишното дете

"Категорично ще има наказани за случая с починалото дете след проверката. Това заяви бившият министър на здравеопазването проф. Николай...

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях.

Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда.

Actualno.com

Етикети: