X
 
 

Заплатите в спешната помощ ще се удвоят до 2022 -а, обеща Ананиев

834 0
Заплатите в спешната помощ ще се удвоят до 2022 -а, обеща Ананиев
Снимка: БГНЕС
До 2022 година заплатите на работещите в спешната помощ трябва да се увеличат двойно, каза здравният министър Кирил Ананиев при откриването на новия Национален център за обучение и квалификация в системата на спешната помощ, предава БНР.

Той призна, че недостигът на кадри в системата е сериозен проблем:

Къде да заведем детето за спешна помощ (СНИМКА)

След трагичния случай, при който 3-годишно дете почина след прием в няколко болници, се оказва, че не винаги е ясно къде да се заведе б...

"Затова предприемаме мерки за обучение на кадрите, за създаване на по-благоприятна среда за работа, възможности за кариерно развитие“.

Близо 7 000 лекари, фелдшери, медицински сестри и парамедици от спешните центрове в цялата страна ще преминат безплатен 5-дневен курс за повишаване на компетенциите и надграждане на знанията и уменията за работа в спешната помощ.

До края на седмицата се очакват резултатите от независимите проверки в трите столични болници, които се проверяват във връзка със смъртта на 3-годишния Александър в София, както и докладът на медицинския одит по случая, обяви министърът. Той се въздържа да коментира напускането на лекари в една от болниците, но апелира да не се допуска противопоставяне и прекалено изостряне на тона заради този случай:

"Много съм притеснен за това, че се създаде едно противопоставяне в момента в обществото между гражданите - пациентите и лекарите и от лекарите спрямо пациентите. Това не е необходимо на никого. Всички ние сме пациенти и във всеки един момент може да имаме нужда от медицинска помощ. Няма кой друг да ни я даде, освен нашите медици", подчерта Ананиев.

От днес тръгват 25 нови линейки с най-съвременно оборудване

Нови 25 линейки бяха осигурени за Спешната помощ в страната. Ключовете бяха връчени от здравния министър Кирил Ананиев. Оборудваните л...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители