X
 
 

Здравните медиатори влизат в парламента

675 0
Здравните медиатори влизат в парламента
Снимка: БГНЕС
В Народното събрание ще бъде представена информация по проект „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“.

Кампанията е под патронажа на Комисията по здравеопазването на 44-ото Народно събрание и се организира ежегодно от Националната мрежа на здравните медиатори, Българско сдружение по иновативна медицина и Фондация „Здравни проблеми на малцинствата“.

Грипните ваксини за хората над 65 години вече са налични 

Безплатните ваксини срещу грип за хората над 65-годишна възраст вече са налични, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Стара За...

В 11.30 часа на 27 ноември в Северното фоайе на Народното събрание ще бъдат открити четири информационни щанда, на които народните представители и гостите на парламента ще могат да се запознаят с дейността и постиженията на здравните медиатори в България.

Началото на проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика” беше поставено през март 2010 г. Той обединява усилията на държавния, частния и неправителствения сектор за подобряване на сътрудничеството между общопрактикуващите лекари, здравните медиатори и Регионалните здравни инспекции.

Тазгодишната информационна кампания ще продължи с двудневна Национална среща по проект „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ с обучителен компонент, в рамките на който здравните медиатори от цялата страна ще получат информация по различни теми, представена от водещи специалисти в областта на социално-значимите, заразните и незаразните и детските болести.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители