Благотворително катерене за Додо

2454
Благотворително катерене за Додо
Снимка: личен архив

Всеки от нас има своя връх за изкачване в живота, но пред линията на здравето ВСИЧКИ ние се смиряваме!

Едно талантливо младо момче има нужда от това, ВСИЧКИ заедно да се борим, за да създадем маршрута на здравето му.

Добромир е на 21 години от Плевен. Роден е на 17.04.2000 г. Завършва гимназия по туризъм в Плевен през 2019г. През 2020 г. е приет студент в София със специалност фотография, но заради Ковид пандемията се прибира в Плевен. Животът му е нормален и подреден, до 11.04.2020г., когато Додо претърпява ужасяваща катастрофа, след която лекарите не дават почти никакъв шанс той да оцелее. Додо е приет в реанимация с много тежка черепно-мозъчна травма - в дълбока кома с гръдна травма, наранен бял дроб, счупена илиячна кост на таза.

В реанимацията на Плевенската болница, прекарва 1 месец, през който има непрестанно кървене от синусите и се правят носни тампонади. Месец след катастрофата,в резултат на множеството травми в главата, Додо получава силен кръвоизлив от носа, устата, ушите и загубва много кръв, в следствие на което изпада в клинична смърт. Близо 40 минути лекарите се борят да го върнат към живота и благодарение на д-р Стефан Милков, който не се е отказал, днес Додо е жив! По спешност е транспортиран до Сити клиник- София, където борбата продължава.Направена е уникална по рода си операция,която дава на Додо шанс за живот.

И въпреки, че никой лекар не е давал шанс, че Додо ще се събуди или, че ще бъде адекватен, ако успее да излезе от кома, чудото се случва! Додо излиза от комата и е напълно адекватен! И днес той говори два чужди езика - английски и италиански, въпреки ужасяващите травми на мозъка, които е имал.

След всичко това обаче Додо остава със засегнати движения на цялата лява страна. Има хемипареза и контрактура на лявата ръка и не може да контролира лявото ходило. Семейството му започва да го води на рехабилитации. Отначало в Банкя, после в къщи.

Лечението на Додо през тези почти 2 години е струвало близо 100 000лв,част от които са били спестявания на семейството, друга част са взели от близки, приятели и на кредит. До момента не е правена кампания за набиране на средства за лечението на Додо, защото семейството му се е надявало, да успее със собствени средства и сили, но уви...

Додо е батко на малката Цвети,която през 2015 г. води битка с най-коварното заболяване - рак и Слава на Бога,днес е живо, здраво, усмихнато и енергично дете! Семейството знае цената на живота и в началото са взели решение,докато имат възможност да се справят финансово сами,да не инициират кампания,за да не бъде лишавано някое друго дете от средства, но днес,те са изправени пред големи трудности, с много заеми и борчове зад гърба си. Намерили са място, където Додо може да получи комплексна и много добра рехабилитация, и лечение, за да възвърне движенията си, поне до толкова,че да е по-самостоятелен,но родителите му вече нямат никаква финансова възможност, а предложението е от болница в Полша и всичко струва пари...

Офертата, която е предоставена е на стойност 3140 € само за един курс рехабилитация, който е за 13 дни, в рамките на един календарен месец, като в нея не са включени никакви други разходи, като добавки, транспорт, квартира...,които са неминуема част от лечението. А за да има успех е необходимо поне 12 месеца да бъде провеждана тази рехабилитация, за което ще са необходими близо 40 000€,с които семейството не разполага.

Предложената терапия е комплексна и интензивна с локомат, водни процедури, масажи и още други манипулации. Няма как в България да бъде извършена такава качествена и интензивна рехабилитация, защото няма център, който да предлага тези процедури в пакет. Семейството вече е успяло веднъж да заведе Додо на курс в Полша през месец януари, с което всичките има финансови възможности са се изчерпали, а те виждат ефект от направения курс рехабилитция.

В събота, ще пътуват до Сърбия, за да бъде направен преглед и да се даде становище, дали би могло да се направи фибротомия на Додо - миниинвазивен хирургичен метод, чрез който се разрязват фиброзните изменения, причиняващи спастичност и болки в мускулите, за да се улесни завръщането на движенията.

Додо и неговото семейство са преминали през ада през последните 2 години. Лекарите наричат Додо ,,Медицинско чудо", защото състоянието му в първия месец след катастрофата е било несъвместимо с живота, а травмите толкова големи, че не е бил даван никакъв шанс, той да е умствено съхранен, но Господ е имал друг план за него !

Додо е сред нас днес - жив, мислещ, усещащ, мечтаещ....

Нека му подадем ръка и да му помогнем да сбъдне мечтата си,да стъпи отново на двата си крака и да може да прегърне близките си с две ръце.

Infiniteline организира благотворително катерене за Додо.

Каним всички с големи сърца, които обичат планината и искат да се докоснат до магията на катеренето, да се включат в създаването на маршрута на здравето на Додо.

Не е нежно да имате опит в катеренето, необходимо е само желание и добро сърце.

Ние ще ви осигурим катерачен инвентар, инструктури и усмивки по време на събитието.

Вземете удобни дрехи и подходящи обувки, жажда за предизвикателства и не забравяйте да отключите сърцето си за ДОБРИНИ.

На 2 май в 10:00 часа те очакваме на катерачен обект Боженица, за да КАТЕРИМ за Додо!

📍 43.01235.23.83764

За въпроси и записване:

+359876171731

+359877281003

📩 infinitelinegudie@gmail.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

Нужни са средства за лечението на малкия Борил

Майка на две малки деца има нужда от средства, за да живее

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com