Първият турнир по баскетбол за хора в инвалидни колички за Купата на Столична община ще се проведе на 16 и 17 май в гр. София

16206
Първият турнир по баскетбол за хора в инвалидни колички за Купата на Столична община ще се проведе на 16 и 17 май в гр. София

София, Европейска столица на спорта за 2017 година, ще е домакин на първия турнир по баскетбол за хора в инвалидни колички за Купата на Столична община на 16 и 17 май в спортна зала „Триадица“. Турнирът се организира от Столична община, Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София-Балкан“, Българска Федерация по Баскетбол и Ротари клуб София-Балкан. В него ще участват отборите „София-Балкан“, „Варна“ и „Джавелин Бургас“. Вход свободен.

Целта на този шампионат е да популяризира спорта сред обществото, да допринесе за подобряването на физическото и психическото здраве и пълноценна интеграция на хората, които го практикуват и да привлече общественото внимание и подкрепа, както и нови състезатели.

В Ловеч представят нагледен швейцарски опит в грижата за хора с интелектуални затруднения

Община Ловеч в партньорство с фондация „Светът на Мария“ кани всички желаещи на прожекцията на документалния филм за интегр...

За официални гости на спортното събитие са поканени Министър председателят Бойко Борисов, Кметът на София Йорданка Фандъкова, Заместник кметът на София Албена Атанасова, Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Заместник министърът на спорта Калин Каменов, Председателят на Столична община Елен Герджиков, Президентът на Българската федерация по Баскетбол Георги Глушков, Генералният секретар на Българската федерация по баскетбол Елеонора Рангелова, Борислав Хаджирусев, Президент на БУБА, Анатоли Илиев, Президент на Българската федерация за деца лишени от родителски грижи, Иван Ценов, Управител на спортна зала „Триадица“, Иларио Астинов, Гуверньор на Ротари България за 2014-2015, Нина Митева, Гуверньор на Ротари България за 2015-2016, Димитър Димитров, Гуверньор на Ротари България за 2016-2017.

Ден преди мачовете на отборите, на 15 май, ще се проведе семинар за съдии по баскетбол за хора в инвалидни колички. Семинарът ще се проведе от 14:00часа в спортна зала „Триадица“. Награждаването на отборите ще се състои на 17 май, Национален ден на спорта.

Баскетболните клубове се надяват да привлекат съмишленици - хора, организации и държавни органи, които чрез своята подкрепа в различни области да им позволят да функционират пълноценно и да подсигурят условия за развитието на този нов за България спорт.

Безвъзмездно за националния шампионат по баскетбол за хора в инвалидни колички е предоставена спортна зала „Триадица“ и работи агенция „Юнайтед Партнърс“.

Вън чалгарщината от паркингите

Джигитстването по българските пътища явно вече не е достатъчно, та много българи го пренасят и когато паркират. Вече става и направо мо...

За баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София-Балкан“

Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София-Балкан“ е създаден през 2007 година от Ротаракт клуб и Ротари клуб „София – Балкан” с подкрепата на Българската федерация по баскетбол и Национална спортна академия. Баскетболният клуб за хора с инвалидни колички „София – Балкан” е сдружение с нестопанска цел, чиято дейност е ориентирана към осигуряване необходимите специализирани инвалидни колички, треньори, подходяща зала, медицински специалисти за практикуването на този спорт, както и всички други условия за развитието на отбора, като организиране на спортни срещи с други отбори, участие в и организация на международни турнири и семинари в този спорт. Целта е популяризиране и развиване на спорта в България, както и създаване и национален отбор за Параолимпийските игри.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com