Иманяри открили нацистки влак с 300 т злато, искат 10%

34479
Иманяри открили нацистки влак с 300 т злато, искат 10%

Двама иманяри твърдят, че са открили в Полша влак, пълен догоре със злато и скъпоценности, изчезнал още през 1945 година под Вроцлав, пише Мегавселена.

Твърденията на иманярите заинтересували не само местните медии, но и юристи, и полицаи, тъй като според легендата влакът е превозвал до триста тона злато. И е смятан за безвъзвратно загубен.

Продадоха картини на Хитлер за 450 млн.долара

На аукцион в германския град Нюрнберг бяха продадени 14 картини на Адолф Хитлер, нарисувани в периода между 1908-1922 г., съобщава BBC...

Двамата търсачи твърдят, че са го открили недалече от град Валбжих, като съобщават за брониран влак с дължина 150 метра.

Тази сензационна новина накарала полските власти да се съберат на спешно съвещание. "Работят пожарни, полиция, военни. Около тази история много неща не са известни, като например и разположението на находката. Но се отнасяме сериозно към информацията", казва официалният представител на районното управление на Валбжих Марика Токарска.

Иманярите предлагат сделка на властите: 10 процента от откритото съкровище в замяна на точното местонахождение на композицията. Докато чиновниците мислят, в околностите на Валбжих вече плъзнали други предприемчиви иманяри.

Според една от версиите влакът е скрит някъде на пътя към Вроцлав, недалече от замъка Ксенж. Има информация, че именно там, в един от тунелите, през ноември 1944 г. се е скрил съставът от 12 вагона. Кой ли не се е опитвал за тези 70 години поне да се приближи до находката, но всичко завършвало безрезултатно. Голяма част от подземията по тези краища и до днес не са изучени.

Хитлер бил луд по сладкото, имал си специален сладкиш

Дори най-страховитите лидери имат своите слабости. Оказва се, че една от тези на нацисткия лидер Адолф Хитлер била сладкото и по специа...

Полските медии съобщават, че скъпоценностите може да тежат до 300 тона. Ако е така, то този скъпоценен товар по-скоро е резултат от бързото бягство на нацистите. Немците са бързали да скрият колкото се може повече богатства. Златото било транспортирано във вид на строителни материали, в тайници на автомобили, от него правели дори тигани. Не е чудно, че е почти невъзможно да се открият документални потвърждения.

"Около тези истории има много легенди, но ако говорим за "златния влак" на Хитлер, няма никакви документални потвърждения, че той изобщо е съществувал", казва историкът Константин Залески.

Скъпоценностите на Хитлер се търсят из цяла Европа вече десетилетия, в съветско време дори КГБ се е занимавало с това. Но в най-добрия случай са откривани тайници със скъпи провизии, и то случайно, както например в Саксония. Скъп коняк, цигари и шампанско, а не злато, диаманти и цветни метали – може би за Хитлер това са били най-добрите запаси за черни дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com