Изследователи твърдят, че са открили подводницата, с която Хитлер е избягал (ВИДЕО)

17362
Изследователи твърдят, че са открили подводницата, с която Хитлер е избягал (ВИДЕО)
Снимка: Bundesarchiv / CC BY-SA 3.0 de

Нови подводни кадри предполагаемо сочат корабокрушението на германска подводница, която според конспиративни теории е помогнала на Хитлер да избяга в Латинска Америка през 1945 г. Някои експерти са убедени, че останките от 80-метровата подводница, намерени край бреговете на аржентинското пристанище Куекен, всъщност са подводница на Третия райх. Това съобщава Daily Mail.

Останките от подводницата са открити от водолази от изследователската група Eslabon Perdido („Липсваща връзка“). Нейният ръководител Абел Басти смята, че нацистите може да са транспортирали с нея Хитлер до Аржентина.

Жълта табелка с букви SS

Италианският изследовател Фабио Бискоти, ръководител на Италианската военноморска лига, която работи под надзора на италианските министерства на отбраната и навигацията, е открил няколко потенциални следи. Едната от тях е жълта табела с двойно S, с характерен шрифт.

По думите на Бискоти той е обсъдил находката с други историци, които се съгласили, че обозначението е подобно на символите на Третия райх. Цветът на останките от подводницата също може да служи като вид потвърждение на предположението.

„Плочката е жълто-златиста. Така е във всяка подводница: всяка табела или някакъв важен елемент е направен на жълт фон“, казва изследователят, обяснявайки, че златистото е единственият естествен цвят, който се вижда на тъмно с червено осветление.

Местоположение на потъналата подводница

Характерно е и мястото на корабокрушението. Американски и британски военни кораби, включително подводници, са избягвали този район. „Следователно в края на войната, през май 1945 г., ако говорим за подводници, те най-вероятно са немски“, казва Бискоти.

На други снимки може да се видят потенциален перископ и люкове. Друго изображение показва възможните останки от бойната кула.

„Тя е пострадала силно и се е разрушила. Но на снимките се вижда нещо много интересно, по-специално дефлекторът на бойната кула за вълни. Подводницата има уникален дизайн, характерен за SS през Втората световна война. Тя не може да бъде объркана с британска подводница, тъй като те са напълно различни“, обяснява историкът.

Конструкцията на бойната кула е един от елементите, които в крайна сметка може да доведат до истината. Размерите на потъналата подводница са приблизително същите като на немските подводници. В същото време Бискоти не бърза да прави прибързани изводи и не взема отношение относно теорията, че Хитлер може да е оцелял през Втората световна война.

„Само когато съм на мястото на катастрофата, ще бъда 100% сигурен“, обяснява той.

Ръководителят на аржентинската изследователска група Абел Басти обаче смята, че останките са на въпросната подводница. В началото на есента изследователят изразил хипотеза, според която Хитлер може да е избягал в Аржентина.

„Възможно е това да е подводницата, с която Хитлер се е евакуирал в края на войната“, казва Басти. Според него подводницата е била взривена, за да се прикрият следите на Хитлер, преди той да бъде отведен в притежавано от нацисти ранчо в Моромар, на 24 мили северно от Куекен.

 „Основната ми хипотеза – която описах подробно в книгите си – е, че Хитлер е избягал в Аржентина“, отбелязва Басти.

Екип на аржентинските ВМС инспектира немска подводница U-530, юли 1945 г. (Неизвестен автор / Public Domain)

Теорията, че Хитлер е оцелял във Втората световна война, се смята за конспиративна и преди няколко години е опровергана от френски патолози, изследвали зъби, за които се смята, че са на Хитлер. През май 1945 съветските войски откриват овъглено тяло в кратер, издълбан от избухнала бомба, и го идентифицират като тленните останки на Хитлер.

Френските изследователи получили разрешение да изследват зъбите на Хитлер, които се намират на съхранение  в Москва. Докладът, публикуван в European Journal of Internal Medicine, е доказателство, че фюрерът е починал през 1945 година. Според ръководителя на изследването Филип Шарлие зъбите са автентични.

Между другото: едно „послание за Путин“

Междувременно по-рано стана известно, че американска атомна подводница е навлязла в Средиземно море. Подводницата USS Rhode Island, наречена „конникът на ядрения апокалипсис“, може да носи 24 междуконтинентални ракети с обсег до 18 000 километра. Според италианското издание La Repubblica това е мощен възпиращ фактор и добра причина Русия да се откаже от използването на ядрено оръжие.

В Средиземно море може да се намира и атомната подводница USS Florida, която последно е видяна в Гибралтарския проток преди около месец. Тя носи 154 крилати ракети с конвенционални бойни глави, които могат да бъдат изстреляни в залпове по седем и да се придвижват към целта под вода. Много експерти смятат, че през лятото САЩ са показали подводницата Florida близо до остров Крит, за да убедят Русия да не използва тактическо оръжие в Украйна – огневата мощ на подводницата е достатъчна, за да нанесе съкрушителен удар без използването на ядрени технологии.

ОЩЕ: Руският флот получи най-голямата подводница – носител на "оръжието на Страшния съд"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com