Как реагира човешкият мозък на телепортацията?

6377
Как реагира човешкият мозък на телепортацията?

Невролози от Калифорнийския университет в Дейвис са изучили реакцията на главния мозък на човека на телепортацията – хипотетично моментално преместване на обект на разстояние. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Neuron, съобщава EurekAlert!.

Учените са изследвали реакцията на трима пациенти на имитация на мигновено придвижване в пространството. Въпросните пациенти преминават лечение на епилепсия в отделението по неврологична хирургия на клиниката на Калифорнийския университет в Дейвис.

Доброволците, които взели участие в експеримента, гледали видео, имитиращо непрекъснато движение в пространството, което се прекъсвало с изменения на картините, свързани с телепортацията. Реакцията на пациентите се изучавала с помощта на имплантираните в главния им мозък електроди.

Учените не забелязали прекъсване в колебанията на ритмите на хипокампа на главния мозък, но фиксирали неговото изменение. Причината за това, според невролозите, били изменения в паметта и обучение, свързани с особеностите на обработката на телепортацията от главния мозък.

Преди невролозите смятаха, че ритмите на хипокампа макар и частично са свързани с външни въздействия. Електродите в обичайната медицинска практика са използвани за изучаване на процесите, протичащи в главния мозък при пристъпи на епилепсия, пояснява Lenta.ru.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно