Какво може да сложи край на света?

7857
Какво може да сложи край на света?

Краят на света може да настъпи по три причини: изригване на супервулкан, слънчевата активност и сблъсък с астероид.

 Това са най-реалистичните сценарии за гибелта на човечешката цивилизация, според група изследователи от САЩ, представени в списание Science.

В Аржентина откриха нов вид динозаври

Нов вид месоядни динозаври, живели преди около 90 млн. години, бе открит в Аржентина. Въпросният хищник има прилики с Тиранозавър, но п...

 Според първия сценарий – изригване на супервулкан, в резултат континентите ще се покрият с еднометров слой пепел, сградите ще се разрушат, ще се запушат водопроводите, ще загинат селскостопанските култури.

Втората версия за смъртта на населението на света е свързана със слънчевата активност. Човечеството може да е застрашено от мощен поток високоенергийни частици, наречен коронално изхвърляне на маса от Слънцето. Учените отбелязват, че това астрономическо явление може да потопи в тъмнината цели континенти, предизвиквайки масово прекъсване на електрозахранването.

Третият сценарий – сблъсък с астероид, също представлява значителна опасност. Според изчисленията, падането на Земята на космическо тяло с диаметър от един километър, би предизвикало облаци прах, които ще лишат планета от слънчева светлина в продължение на няколко месеца.

Жертвите на всички тези бедствия могат да бъдат сведени до минимум, ако своевременно се предприемат необходимите мерки, посочват учените.

Бразилски маймуни ползват сечива за отваряне на кашу от 700 години

Използването на сечива беше смятано за една от основните разделителни линии между маймуните и хората. Според ново проучване в Бразилия,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно