X
 
 

Кръвосмешения са довели до множество аномалии сред древните хора

5674 1
photo of Кръвосмешения са довели до множество аномалии сред древните хора

Антрополози от университета във Вашингтон, САЩ откриха, че много хора от епохата на плейстоцена са имали аномалии в развитието, предава РИА Новости.

Учените са изследвали останките на хората, живели през този период, започнал преди 2,6 милиона години и приключил преди 11,700 години и са открили необичайни особености на развитието на скелета им. По-специално на много места от Китай до Чехия са открити бедрени кости с нехарактерни извивки, необичайно издут череп на бебе от пещерата Кафзех в Израел и дясна лопатка на мъж от Лигурия (Италия) с необичаен вид.

Въз основа на тези открития изследователят Ерик Тринкаус е изчислил честотата на скелетните патологии при древните хора. След това е сравнил данните с аномалиите, с които се сблъскват нашите съвременници. Установено е, че около 2/3 от древните патологии се срещат сега при по-малко от един процент от хората и десетки случаи не са отбелязани изобщо в съвременната медицинска практика.

Тринкаус вярва, че отклоненията са възниквали по-често поради широко разпространеното кръвосмешение, когато близки роднини се кръстосват помежду си.

По-рано учените откриха също, че неандерталците са били по-едри, а не прегърбени "мачовци", с мощни гърди и добра стойка и много големи бели дробове, което противоречи на класическите понятия за "пещерни хора".

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • муспи 1 муспи преди 1 седмица Профил на трол?
    - Внимание, внимание - ахтунг, ахтунг, - целия стадион - мирррнооо! И сто хиляди застанаха по войнишки мирно. Не е блудкава фантастика - националния стадион преди реконструкцията, който и не се нарича вече национален, а Мултинационален, не е Васил Левски а е Кинг Симеон II. Сто хиляди, защото трибуните са пълни до отказ и терена е запълнен с още толкоз. Високоговорителите изгърмяха дистанционно, з виж още ›› ащото радиостаята беше празна. - Достойнства на дявола яхве - ПО-КА-ЖИ! Отпочна се един пархетен звук на вадене на Достойнства, преливащ в общ на пъшкане, хленч, плах протест на вид като че контраатака с крясъците че докога, 6 милиона не стигат ли, това си е отричане на холокоста - и по отчетливо - знаете как свършват тези работи! - Ясно! Ако има само един необрязан, всички сте свободни! Последва същия стаден звук, но усилен оглушително. Чу се как високоговорителите се изключиха, защото загаснаха и прожекторите. Стадиона потъна в пълен мрак, а над трибуните сияе цяла София даже и от към Парка на Хасан I, и не подозира нищо за страданията на най изстрадалото племе - не може да се каже народ въпреки истеричното настояване на тези дето са седнали със свинските си туловища върху Парите, Правителствата и Армиите на света и провеждат геноцид над бялата раса, върху която паразитстват за да правят всичко това. От инсталации замислени от тях но не можещи да ги направят, че с тарикатлък уреждат правенето от белите, уж за избиването на бежанците, но както е природно - поддадоха се на техните тарикатлъци и напълниха стадиона за да устроят реванш на Левски за онова фъкано 7:2! Даже при тази навалица сектор Г си беше запълнен от агитката на Ц-С-К-А-Лада, защото по секретно решение на ЦК още в 1948г. децата на свинете имат право на безплатно присъствие на мероприятията. Всичко притихна, чуваше се само сподавено хълцане премесено с характерния добродушен наивитет на злодея хванат в капан - чи то, нали уж щяхме такова, да гледаме мач демек?! И тогава се чу благ глас, от дистанционно: - Ако има само един бял човек по целия свят да ви пожали, вие всички сте свободни? - Гневен хленч, дежурещ постоянно по змийско свинските им муцуни, познат до втръсване и предизвикващ само погнуса, заради което е и стоят цяла вечност, отвори Пропастта им.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.