Мнима марсианска база в израелската пустиня подготвя астронавти

6466
Мнима марсианска база в израелската пустиня подготвя астронавти
Снимка: Unplash

Вътре в огромен кратер в нагорещената от слънцето израелска пустиня Негев, екип с космически костюми се отправя на мисия за симулиране условията на Марс.

Австрийският космически форум съвместно с израелската космическа агенция са създали мнима марсианска база в Махтеш Рамон, на дълбочина 500 метра и с  широчина 40 километра.

Шестимата така наречени „аналогови астронавти“ ще живеят изолирани във виртуалната станция до края на месеца.

Модифицират организмите на астронавтите за полет до Марс?

Експерти от Русия и САЩ обмислят възможността да модифицират телата на хората, които ще отиват на космически полети на дълги разстояния...

Участниците от Австрия, Германия, Израел, Нидерландия, Португалия и Испания е трябвало да преминат изтощителни физически и психологически тестове, за да бъдат одобрени.

По време на мисията си те ще проведат тестове на прототип на безпилотен самолет, който функционира без GPS, и на автоматизирани картографиращи превозни средства, задвижвани с вятърна и слънчева енергия. Мисията също ще има за цел да проучи човешкото поведение и ефекта от изолацията върху астронавтите.

„Сплотеността на групата и способността им да работят заедно са от решаващо значение за оцеляването на Марс“, казва Гернот Громер, ръководител на австрийската мисия. "Това е като брак, но брак, който тук можете да прекъснете, но на Марс не можете."

Визуално израелската пустиня прилича на Червената планета с нейния каменист терен в оранжеви нюанси, макар, за щастие, да е различна по отношение на атмосферните условия. "Тук имаме температури от около 25-30 градуса по Целзий, но на Марс температурата е минус 60 градуса по Целзий и не може да се диша", казва Громер.

Какво заплашва първите астронавти на Марс?

Свързаните с полет до Марс астронавти могат да развият деменция и неконтролируемо чувство на страх - наричано "космически мозък" - по в...

Австрийският космически форум, частна организация, съставена от аерокосмически специалисти, вече е организирала 12 мисии, последната в Оман през 2018 г. Израелският проект е част от мисията Amadee-20, която се очакваше да започне миналата година, но беше отложена поради пандемията. Форумът си партнира с израелския изследователски център D-MARS за изграждането на база със слънчева енергия.

Германският астронавт Аника Мехлис, единствената жена в екипа, разказва, че е щастлива да бъде част от проекта. „Баща ми ме заведе в космическия музей, когато бях малка“, спомня си тя. "Когато видях, че форумът търси астронавти – аналози на действителните, си казах, че трябва да кандидатствам." Мехлис е микробиолог и ще изследва сценарий, при който бактерии от Земята заразяват потенциални форми на живот, които могат да бъдат открити на Марс, което би представлявало "огромен проблем“.

НАСА предвижда първата човешка мисия до Марс да стартира през 2030 г.

„Това, което правим тук, подготвя голямата мисия, най-голямото пътуване, което нашето общество някога е предприемало, тъй като Марс и Земята са отдалечени на 380 милиона километра една от друга“, казва Громер. "Вярвам, че първият човек, който ще стъпи на Марс, вече е роден и ние сме корабостроителите, които ще направят това пътуване възможно."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com