Мобилните телефони не са това, което бяха

42868
Мобилните телефони не са това, което бяха
Снимка: Thinkstock

Мобилните телефони служат повече за влизане в интернет и като будилници, отколкото за разговори. Това става ясно от британска анкета, информира ЮПИ.

Разговорите са на шесто място сред най-използваните функции на мобилните телефони. На първо и второ са изпращането и получаването на есемеси. Това показа анкетата сред 2000 души на създателите на апликация за поръчка на таксита Halo.

Всички телефони трябва да са с едни и същи зарядни, реши Европарламентът

Всички мобилни телефони трябва да имат едни и същи зарядни устройства. Това реши Европейският парламент днес, като прие промени в дирек...

Третата най-използвана функция на мобилните телефони е за проверка на имейлите, следвана от сърфиране в интернет и използване на будилника. Едва на шесто място са телефонните разговори. На седмо са изпращането на имейли, на осмо е часовникът, следван от калкулатора и влизането във Facebook.

"Функциите на смартфоните се развиха драстично за 10 години - каза Том Бар от Halo, информира БТА. Той добави: "Вече съществуват толкова много начини за връзка и хората използват този, който им е най-удобен. Вече имаме много по-малко време за себе си, търсим повече удобства с по-малко трудности. Макар и разговорите да са по-лични, те не винаги пестят време".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com