Опасностите за децата във Facebook - мислете, преди да споделяте

2687
Опасностите за децата във Facebook - мислете, преди да споделяте

Национално представително изследване на Центъра за безопасен интернет за онлайн поведението на българските деца от 2016 г. показа, че повече от 77% от малолетните и непълнолетните в страната използват Facebook. В същото време обаче профилите на 38% от тях са публични, а 40% заявяват, че не могат да разграничат вярна и невярна информация онлайн.

Именно затова Facebook в сътрудничество с българския Център за безопасен интернет разработи брошурата "Помислете, преди да споделяте". Тя включва основни съвети за това как се борави с настройките за поверителност, така че тийнейджърите да могат да контролират напълно какво споделят и да са сигурни, че съдържанието им може да се види само от хората, които те искат.

Как могат да ви изтрият Facebook профила?

Има начини, по които Facebook може временно да деактира или блокира акаунта ти. Има си правила, които ако нарушиш, плащаш с няколко дни...

ВИЖТЕ БРОШУРАТА ТУК!

"За нас във Facebook създаването на сигурна онлайн среда за всички е изключително важно и точно заради това разработваме много различни образователни проекти, свързани с безопасността и поверителността. Щастлива съм, че сега имаме възможност да представим инициативата "Помислете, преди да споделяте" в България и съм сигурна, че ще успеем да помогнем на децата да разберат как да са в безопасност в интернет, за какво да помислят, преди да споделят, и как да постигнат безопасно онлайн присъствие“, коментира *Габриела Чех, ръководител на "Политики" за Централна и Източна Европа във Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно