X
 
 

Откриха какво най-много състарява жените

5491 1
photo of Откриха какво най-много състарява жените
Снимка: iStock/Guliver
Не е тайна, че бременността и раждането влияят на физическото и емоционалното състояние на жената, но за за съжаление не винаги положително, въпреки че се смята, че майчинството краси жената. Едно от последните проучвания сочат, че организмът на родилата жена остарява много по-бързо в сравнение с този на нераждалата. Утешителната новина е, че колкото по-късно роди жената, толкова повече шансове има да живее дълго. 

Учените от университета "Джордж Мейсън" в щата Вирджиния, САЩ са изследвали теломерите на 2000 жени на възраст от 20 до 44 години. Сред тях имало такива с едно или две деца, както и бездетни.  Според резултатите теломерите на раждалите жени имали същата дължина, както при тези, които не са раждали, но били с 11 години по-възрастни. Т.е. майчинството добавя 11 години към биологичната възраст на жената. 

Откриха "хапчето на вечната младост"

Австралийски учени работят върху лекарство, което може да спре процеса на стареене, съобщи ТАСС. Основната задача на новото поколение л...

Оказва се, че дължината на теломерите зависи пряко от броя на ражданията. Колкото повече деца има жената, толкова по-бързо ще остарее, казва ръководителят на изследването Ана Полок. 

Най-неочакваното и неприятно откритие е, че теломерите при раждалите жени се скъсяват много по-бързо, отколкото при пушещите и жените със затлъстяване. Оказва се, че майчинството има по-пагубен ефект от вредните навици. По-рано учени от Португалия установиха, че жените, които са родили първото си дете след 30 години имат повече шансове да живеят по-дълго, тъй като вече са установили по-здравословен начин на живот. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
    Сега разбирате ли , зашо вие actualno сте част от Заговора срещу Българският/Македонският/ НАРОД ? Коварни и опасни ГЛУПОСТИ на някакъв си соросоид публикувате.