Откриха "коктейла на смъртта"

7906
Откриха "коктейла на смъртта"
Снимка: Deja book

След като британските учени наскоро ни уведомиха, че смъртта мирише на свежо окосена трева и на прясна риба, сега изследователи от Льовенския университет в Белгия са установили, че мирисът на смъртта се състои от пет химични съединения, съобщава Discovery.

Изследването на белгийците продължило половин година, през която учените анализирали разлагащи се проби от шест души и 26 различни животни.

В резултат изследователите стигнали до извода, че мирисът на човешката смърт има плодов оттенък. Той представлява смес от пет химични съединения, уникални за хората в сравнение с животните. Тези съединения се отнасят към естерите.

Времето на смъртта ще се определя по прасетата

Австрийски биолози и съдебни експерти направиха пробив, който скоро може да доведе до революция в методите за съдебномедицинска експерт...

Сред тях са хексаноат (с аромат на ананас и къпини), 2-метилбутират (с аромат на череши и ябълки), 3-метилбутил пентаноат (с аромат на зрели ябълки) и бутил пентаноат (с аромат на малини).

Според изследователите мирисът на смъртта е коктейл от посочените плодови аромати. Той е уникален, затова може да се използва в криминалистиката и при провеждане на спасителни работи.

Впрочем учените отбелязват, че изследването е провеждано в лабораторни условия. На практика върху мириса влияе и външната среда.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно