X
 
 

Откриха неочаквано качество на какаото

11010 0
photo of Откриха неочаквано качество на какаото
Снимка: Pixabay.com
Чаша какао на ден може да промени състоянието на хора, страдащи от множествена склероза, като премахне характерното чувство за умора и болки, предаде The Daily Mail. Това се дължи на факта, че в какаото се съдържат флавоноиди. Експериментът на учените от университета в Оксфорд показва, че употребата на какао в продължение на шест седмици значително е намалило умората и остротата на болките в мускулите при пациентите с множествена склероза.  

Флавоноидите имат противовъзпалително действие,  а множествената склероза е свързана с възпалителни процеси, тъй като имунната система активно атакува тялото на болния. В рамките на изследването 40 доброволци с множествена склероза са били разделени на две групи. Хората от първата група употребявали какао с високо ниво на флавоноиди от оризово мляко, а втората - какао с ниско ниво на флавоноиди. 

Перфектните напитки за начало на деня

Може би предполагате, че в тази статия ще пише за кафе, но всъщност ние не смятаме, че перфектната сутрешна напитка е кафето. Да, тя им...

След шест седмици в първата група били регистрирани подобрения в показателя  - умора при 11 души. Във втората група това било установени при 8 души. В частност - напитката с висока концентрация на флавоноиди помагала на доброволците да преминат по-голямо разстояние и намалявала силата на болката. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители