Порно индустрията определи съвършената жена

20026
Порно индустрията определи съвършената жена
Снимка: iStock/Guliver

Често критикуваният секситки маркетинг все още съществува и има огромно бъдеще. Особено в света на порнографията. През юни порносайтът xHamster проведе анкета сред 50 хил. потребители за това каква е "съвършената жена." Резултатът, който не е изненадващ, носи в себе си много клишета и стереопити, свързани със създаването на образа на хиперсексуалната жена. И така според представите на мнозинството тя е евразийка, напълно епилирана, с дълга коса, бисексуална и най-вече не е феминистка.

"Съвършената жена" е машина, реализираща пълния спектър на мъжките фантазии - от сексизма до расисткия и бисексуалния фетишизъм. Този резултат ме кара да искам да умра", пише Карина Се, журналист от Cosmopolitan.

Влакове в Испания спират заради стачка на феминистки

Испанският железопътен оператор Renfe („Ренфе") обяви, че в четвъртък се отменят около 300 от редовните влакове заради планирана ...

"Първият, повдигнат в анкетата, проблем е сексуалността на тази въображаема жена. Свидетели сме на приписването на хиперсексуални свойства на бисексуална, която е достъпна за мъжете и мъжките очи. Тя може да спи със жени, но при това мъжът също трябва да участва", резюмира Алиса, съучредител на Paye Ta Bi, акаунт в Instagram, посветен на толератността към бисексуалността.

"Бисексуалните и евразийки все още страдат от сексуалните стереотипи спрямо тях", пише журналистът Фредерик Скарбонши за Slate.fr.​

"Резултатите от анкетата показват не сексуално разкрепостена жена, а бисексуална, която се стреми да удовлетвори желанията на хетеросексуалните мъже. Тя е бисексуална, а това значи - достъпна за тройки, но не с двама мъже, а само за удоволствието на един хетеросексуален мъж", допълва още Алиса.

В хода на проучването 40% от анкетираните са посочили, че искат съвършената жена да е бисексуална.

Друг фетиш е смесената раса. Ако внимателно се погледнат резултатите от анкетата, то повечето анкетирани смятат, че "съвършената жена" е бяла (почти 40%). Все пак от xHamster решават да създадат образа на евразийката и така всеки десети е посочил, че предпочита азиатка.

РПЦ: Мъжете превъзхождат жените умствено

Главата на патриашерската комисия по семейните въпроси към руската православна църква протоиерей Дмитрий  (Смирнов) заяви, че пове...

"Широката подкрепа за азиатките не ме учудва", пише Грей Ли, автор и създател на блога La petite banane и подкаста Kiffe ta Race. В обществото дълбоко се е вкоренила идеята, че хората от "смесената раса" са по-привлекателни. Смята се, че тези хора са по-красиви и това схващане може да сложи край на расизма", разсъждава още Ли.

Третият и най-проблемен момент е отговора, че съвършената жена не трябва да е феминистка (според 60% от анкетираните).

"В действителност "феминистка" остава мръсна дума. В моето обкръжение все още има жени, които се наричат хуманистки, но е и феминистки или които са търпели нападки заради използването на този термин", споделя Олимп де Г., режисьор на алтернативно аудио и видео порнография.

Според него погрешният поглед върху феминизма нанася сериозни щети на жените, отказващи да признаят тази дума: "Много е тъжно, защото това е неправилно разбиране за същността на феминизма, който включва в себе си и женската сексуалност. Жената-феминистка се разпорежда свободно с тялото си и своите желания. Всички трябва да са заинтересовани идеалната жена да е такава. Какво по-хубаво от това да си в леглото с партньорка, която познава тялото си и е там не само заради мъжкото удоволствие?"

"Сексисткият момент в това изследване е, че за личността на съвършената жена е зададен само един въпрос. Пита се дали тя е феминистка, но не и какво работи или с какво се занимава?", забелязва Ана, съучредител на Paye Ta Bi.

В Африка момичета изкупват греховете на предците

Обичаят да жертваш собствената си дъщеря на божество или жрец е обясним и разбираем, когато става въпрос за древни времена. Но и днес в...

"Феминизмът е равенството с мъжа. Да кажеш "тя не трябва да е феминистка", означава, че при равенство с мъжа тя не предизвиква неговата ерекция. Тя просто трябва да мълчи", продължава Ана.

Между другото сайтът xHamster е решил да нарече съвършената жена Шай (Shy, от англ. - срамежлива).

Периодично появяващата се критика по адрес на Шай е в това, че е измислена само въз основа на желанията на хетеросексуалните мъже, пише френското издание Slate.fr.​

"В нея ние откриваме всички фантазии и проблеми, които съществуват в главите на някои момчета. Още не сме приключили борбата за нашите права, тъй като тук всичко се смесва и се пресича: правата на жените, правото на сексуалност, правото на удоволствие при равни условия с мъжете.", казва Ана.

Думата "феминизъм" беше обявена за дума на 2017 година, припомнете си защо в материала ТУК, а защо светът е загубен без жените може да разберете ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Разработват първата ваксина срещу рак на белия дроб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com