Пристрастените към селфита мъже може да са психопати

47389
Пристрастените към селфита мъже може да са психопати

Футболистите, филмовите звезди и другите мъже, пристрастени към качване на селфита в интернет, проявяват черти на психопати, установиха американски учени, цитирани от в. "Дейли телеграф".

Те често са нарцистични, импулсивни и притежават антисоциални черти като липса на съчувствие. Резултатите могат да шокират много знаменитости, които не устояват на изкушението да качат своя снимка в социалните мрежи. Макар и това да се свързва с психопатия обаче, то не означава, че суетните мъже ще се развилнеят като убийци, а че антисоциалните им черти са по-изявени, обясниха учените от университета на Охайо. Нарцисизмът се свързва най-много със суетата, но като психологически недостатък се дължи на чувството за превъзходство по интелигентност и привлекателност. Мъжете, които пускат снимките си в интернет при първа възможност, по-често проявяват признаци на психопатия, която се определя от липсата на съчувствие и зачитане на другите и импулсивност. Учените са работили с 800 мъже на възраст от 18 до 40 години.

Стивън Хокинг помага на милиони парализирани да проговорят

Световноизвестният учен Стивън Хокинг, който няма възможност да се движи, може да говори бързо и много. Новата система, с която сега р...

"Не е изненадващо, че мъжете, които пускат много селфита и ги редактират повече, са по-нарцистични. По-интересното е, че те проявяват и другата антисоциална черта - психопатия, както и че са по-склонни към обсебеност от външния вид. Повечето хора въобще не мислят, че това е характерно за мъжете, но определено е" - каза проф. Фокс. Признаци за психопатно поведение проявяват тези мъже, които не отделят време да обработят снимките, преди да ги качат в интернет. "Психопатията се характеризира от импулсивност. Те правят снимките и веднага ги пускат в интернет. Искат да се видят там. Не искат да отделят време да ги обработват" - обясни проф. Фокс. Подобно поведение може да доведе и до други проблеми.

"Знаем, че обсебеността от външния вид води до ужасни неща, като депресия и хранителни разстройства при жените. С нарастващата употреба на социалните мрежи всеки се притеснява повече за външния си вид. Това означава, че проблемът може да се засили и при мъжете" - добави проф. Фокс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com