Първи мащабни данни от САЩ: Лекуваните от Ковид с "Ивермектин" умират по-рядко от лекуваните с "Ремдесивир"

12110
Първи мащабни данни от САЩ: Лекуваните от Ковид с "Ивермектин" умират по-рядко от лекуваните с "Ремдесивир"
Снимка: Getty Images/Guliver

Смъртността при пациенти в САЩ, болни от COVID-19, които са били лекувани с "Ремдисивир", е по-висока, отколкото при такива, лекувани с "Ивермектин". Това сочи проучване на Университета в Маями, което е публикувано в Международния журнал по инфекциозни болести.

Заключението е направено на база данни за 41 608 болни от COVID-19 пациенти, които са разделени на две групи – такива, лекувани с "Ремдесивир" (40 536) и такива, които са лекувани с "Ивермектин" (1072). В САЩ употребата на "Ивермектин" не е разрешна от Федералната агенция по лекарствата и храните (FDA) и всъщност лечението с препарата зависи от това в кой щат се намира пациента, какви са нормативните правила там, а в доста случаи се налага да се минава през съд.

Ново проучване от Бразилия: Ивермектин работи и като профилактика срещу COVID-19

Профилактичното използване на Ивермектин срещу COVID-19 значително понижава риска от зараза с коронавирус, от тежко протичане на болест...

След като данните са изгладени т.е. взети са предвид фактори като възраст, здравословно състояние преди инфекцията, колко тежко е било състоянието на съответния пациент (дали е било нужно да бъде интубиран или не), излиза, че при употребата на "Ивермектин" смъртността е по-ниска спрямо употребата на "Ремдесивир".

Авторите на проучването обаче подчертават, че е необходимо да се направи двойно сляпо проучване с плацебо, за да се вадят категорични заключения. Такъв тип проучвания обикновено се правят от големи фармацевтични или медицински структури, но отдавна има коментари, че това не се прави, тъй като "Ивермектин" е доста евтино лекарство на западния пазар.

Още: Лекарствата срещу КОВИД - от "Ивермектин" до най-новите: говори проф. Георги Попов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com