Разкриха защо на някои хора им харесва да тормозят другите

9813
Разкриха защо на някои хора им харесва да тормозят другите
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Центърът на удоволствието крие зона, която отговаря за това дали човек е склонен към това да тормози другите и други форми на немотивирана агресия, съобщи РИА Новости.

„Работата ни показа, че тормозът над другите активира верига нервни клетки в главния център на удоволствието. Това прави подобна дейност приятна за някои хора. Освен това ние доказахме, че манипулацията на ниво активност на тази верига влияе върху работата на клетките в центъра на удоволствието и позволява да се променя агресивността на поведението на човек, каза Скот Русо от болница Маунт-Синай.

Какво отнеха мобилните устройства от децата ни?

58% от децата на възраст от 3-5 години могат да се справят със смартфон, но само всяко шесто дете на същата възраст може да си приготв...

Описаната зона е била откриха по време на изследване на няколко възрастни мишки-самци. Животните, вече продължили рода, проявявали агресия към особите, които скоро са достигнали полова зрялост и които не са демонстрирали агресия.

По време на наблюдението се сканирал мозъка на животните и бил направен кръвен анализ.

Освен това учените наблюдавали как другите мишки реагирали на местата, където се случвал тормозът над младите самци.

Интересно е, че 30% от възрастинте самци не участвали в тормоза. Схемата на тяхната мозъчна активност се отличавала от схемата на животните, упражнявали тормоз. Различията се състояли в една верига неврони в епифизата, която отговаря за изработването на хормоните, половото поведение и контролира чувството за удоволствие. Именно там се намира група клетки, които се активират по време на актове на агресия и карат този, който я притежава да усеща удоволствие от страданието и болката на другите.

Озоновата дупка над Южния полюс намалява

Дупката в озоновия слой над Антарктика, която в по-голямата си част е предизвикана от човешката дейност, продължава да намалява. Според...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com